Aftershokz Bone Conducting Headphones

Bone conducting; het klinkt als een jaren ’90 actie thriller. Het is echter veel toffer dan dat. Deze techniek zorgt ervoor dat de geluidstrillingen via je botten worden doorgegeven naar je gehoororgaan. Naast medische toepassingen (gehoorapparaten) is het ook mogelijk om muziek te consumeren via je schedel. Klinkt goed toch?

Aftershokz

Het Amerikaanse merk Aftershokz  richt zich volledig op deze techniek. Doordat het geluid via de botten wordt vervoerd, blijft je gehoorgang vrij. Omgevingsgeluid komt dus ook binnen. Dit maakt deze hoofdtelefoons uitermate geschikt als sporthoofdtelefoons. Tijdens je rondje hardlopen geniet je van je favoriete muziek maar blijf je ook alert op je omgeving.

De Aftershokz hoofdtelefoons hebben aanzienlijk kleinere drivers dan conventionele hoofdtelefoons, wat ze een stuk kleiner en vooral lichter maakt. We hebben geprobeerd zo hard te sporten dat ze af zouden vallen en dat is niet gelukt. Vanzelfsprekend zijn ze water- en zweetbestendig. Een dikke plus voor Aftershokz dus!

Aftershokz Review

Wij testten de Aftershokz Sportz Titanium (+ mic). en de Aftershokz Trekz Titanium. De Sportz Titanium is het bedrade instapmodel met, optioneel, een microfoon á €59,- . De Trekz Titanium is de premiun Bluetooth variant met een prijs van €149,-.

Nou, daar gaan we dan. Toch vreemd om een hoofdtelefoon die je schedel als klankkast gebruikt op je hoofd te zetten. Het feit dat het geluid via je je kaakbeen loopt is even wennen. Het zou gehoorschade beperken en zoals vermeld het omgevingsgeluid doorlaten, maar het voelt toch wat onwennig aan in het begin.

Helemaal in het begin kietelt het een paar seconden, maar daar ben je zo aan gewend. Daarna is het, bij mij althans, nog een minuutje onwennig, waarna ik vergeten ben dat ik niks op mijn oren heb. Het ultra lichte design helpt daar natuurlijk bij. Tommie heeft er wat meer moeite mee. Ook na gebruik houdt hij een raar gevoel over. Geen hoofdpijn of migraine, maar een tijdje een onwennig gevoel.

Geluidskwaliteit

De  geluidskwaliteit is boven alle verwachtingen goed, zeker van de Trekz! Oké het is geen Bose QC35 of Meze 99. Vooral omdat je veel bas mist, ook met aangepaste equalizerinstellingen. Het is om deze reden ook niet een hoofdtelefoon die je per definitie voor het geluid koopt, maar hetgeen wat je hoort is helder.

In tegenstelling met andere hoofdtelefoons heb je bij de Afterhokz geen windgeruis wanneer je buiten bent.De microfoon is erg goed en gesprekken zijn enorm duidelijk, ook met wind of in een omgeving met veel achtergrondgeluid.

Design

Het design is op de sporter gericht. De felle (soms reflecterende) kleuren helpen je opvallen tijdens het sporten. De pasvorm is fantastisch. Tijdens het crossfitten, headbangen en mountainbiken zijn de Afteshokz niet afgevallen. En dat is wel eens anders geweest! De Aftershokz zijn water- en zweetbestendig en na het sporten ook makkelijk schoon te maken.

Conclusie

De Aftershokz hoofdtelefoons zijn absoluut geen vervanger van je HiFi-hoofdtelefoon, maar ideaal voor de fanatieke sporters onder ons. In alles staat de sporter centraal. Met een batterijduur van 12 uur (Sportz) en 6 uur (Trekz) en het draagcomfort is er geen work-out te lang. Althans niet voor je hoofdtelefoon.

Niet alleen interessant voor hardlopers en crossfitters, ook wielrenners zullen er blij mee zijn. je blijft actiever deelnemen aan het verkeer en de Aftershokz zijn prima te dragen met (zonne)bril en helm!

Total
0
Share