8 Bizarre uitvindingen die over 20 jaar heel normaal zijn

We kunnen natuurlijk niet in een glazen bol kijken, maar als we de trend een beetje doorzetten en opletten wat de geniale breinen ter wereld roepen, kunnen we toch toch best wel wat dingen voorspellen. We lopen in het heden tegen bepaalde dingen aan, waarvan sowieso te verwachten is dat daar over 20 jaar een oplossing voor is. Onze collega’s van over de andere kant van het kanaal – Tech Insider – spraken met Mark Frauenfelder. Een man aan de top van het IFTF en dus verstand van zaken. Wij hebben even op een rijtje gezet wat we kunnen verwachten in 2026.

1. Een kennis-valuta

We kennen allemaal de Bitcoin natuurlijk. Nou, zo’n valuta komt er ook, maar dan voor kennis. Denk even terug aan The Sims, waar de poppetjes na het pianospelen, zwemmen en tegen zichzelf praten in de spiegel, bepaalde punten kregen. Dat gaat bij ons ook gebeuren. Als je een drie minuut lange gitaarles video kijkt op YouTube of aan uur lange seminar deelneemt over neuromarketing, dan ontvang je ‘Edublocks’. Alle lessen worden gedocumenteerd in een database, zodat anderen kunnen zien wat je echt kan. Liegen op je LinkedIn of C.V. is er dus niet meer bij!

2. Augmented Reality helpt je bij presenteren

‘Winning Friends’ is augmented reality software die je helpt bij publiekelijk spreken. Aan de ene kant geeft de app je alle informatie die je nodig hebt, denk aan de film Limitless, en aan de andere kant heeft de software je updates over hoe je het doet. Is je publiek betrokken? Hoe sta je er bij? Handen uit je zakken! Las een moment van stilte in. Je publiek is bijna overtuigd!

gender-xchange-750×7504. Pillen waardoor je van geslacht kunt veranderen. Tijdelijk of voor altijd.

Volgens Frauwenfelder zal er een pil op de markt komen die je hormoonniveaus direct kan aanpassen, waardoor je kan ervaren hoe het is om door het leven te gaan als iemand van het andere geslacht. Wie wil dat nou niet? Iedereen heeft wel eens bedacht wat hij/zij de hele dag zou gaan doen als het andere geslacht. Zou zouden we ook meer begrip voor elkaar moeten kunnen opbrengen. De effecten zullen blijven duren zolang de pil wordt geslikt, maar natuurlijk zitten er addertjes onder het gras. Dat merken wel richting 2026 vanzelf wel..

Future Now

5. Hersenimplantaten waarmee we elkaars gedachten kunnen lezen

Etisch zeer onverantwoord om zoiets op de markt te brengen, maar waarschijnlijk hoogst interessant. Het zal alleen maar de bedoeling zijn dat je door jouw implantaten de hersenen van iemand met een matchend implantaat kan lezen, ofwel je vriendin dus. Of je hond. Dit zou ruzies en discussie verminderen, waardoor we meer tijd hebben voor gezelligheid. Het zal ongeveer zo gaan. Vriend: “Wat is er nou?” Vriendin: “Niks”. Vriend hoeft dit keer niet 20 keer door te vragen: “Ah, ik zie het al. Je denkt dat ik met je zus flirtte.” “Ja.” “Is niet zo hoor.” “Je liegt, je dacht aan haar toen we net seks hadden” “Oh…”. Kijk en dan is alles opgelost… Nooit meer ruzie!

6. Mood Rings die je gezondheid weergeven

Deze Microbial Mood Rings kunnen precies meten hoe het er voor staat met je gezondheid. Ook als je in een omgeving komt die niet goed is voor je gezondheid, zal de ring aangeven dat je beter kan vertrekken of gewoon om je handen te wassen.

7. Mensen worden niet meer beoordeeld op hun bankrekening, maar op hun Reputation Statement

Bill Gates is een goeie pik, hij is loaded, maar geeft de helft van z’n geld aan het goede doel. Ik ken hem verder niet, maar ga er maar vanuit dat hij voor ieder oudje de deur open houdt en mocht hij met de trein gaan, dan legt hij zijn rugzak niet neer op de stoel naast hem. We gaan er gemakshalve ook maar vanuit dat hij eerlijk aan zo veel munten is gekomen, maar veel van z’n collegamillionairs hebben hun geld verdient over de ruggen van anderen. Neem als voorbeeld de rugjes van kinderarbeiders. Toch hebben wij respect voor deze gasten, want ze hebben money. De Reputation Statement gaat in de toekomst bijhouden hoe mensen aan hun geld komen en hoeveel moeite ze steken in de community, tegenover de moeite die ze in zichzelf steken.

8. Water waarvan je onsterfelijk wordt

Wetenschappers zeggen dat de eerste persoon die voor altijd zal blijven leven, waarschijnlijk al geboren is. ‘Aguavida’, een toekomstig watertje dat mensen onsterfelijk maakt, zou iedereen deze kans geven. Maar omdat we niet willen dat er te veel mensen op aarde komen, zou Aguavida wel iedereen die het drinkt direct onvruchtbaar maken. Frauenvelder zegt dat het verlengen van mensenlevens niet de oorzaak zou worden van overbevolking, maar de alsmaar groeiende geboorte-factor. “Dat is wat een probleem wordt.”

Tot over 20 jaar!

LEES OOK
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…