Haas onthult nieuwe auto voor Formule 1 seizoen

We zitten er met zijn allen op te wachten, het nieuwe Formule 1 seizoen. De testdagen in Barcelona laten helaas nog heel even op zich wachten. Haas heeft besloten om als eerste team de raceharten van iedere fan wat sneller te laten kloppen. Zij zijn het eerste team dat hun auto aan de buitenwereld presenteert. Wij zijn in ieder geval niet teleurgesteld!

De Haas bestuurders

Laten we beginnen met de bestuurders van deze prijzige bolides. Romain Grosjean en Kevin Magnussen zijn de twee namen die namens Haas op de Formule 1 grid gaan verschijnen. De verwachtingen zijn hooggespannen. De nieuwe sponsor, Rich Energy, is van mening dat ze het Red Bull team gaat verslaan. Natuurlijk houden de coureurs er een aardig zakcentje aan over. Magnussen en Grosjean verdienden vorig jaar respectievelijk 1 miljoen en 1,5 miljoen Euro.

Veranderingen

Met een dubbele velgrand lijkt het team van Haas te mikken op het verhogen van de aerodinamiek. Vorig jaar werd er nog gereden met een lage vleugel, dit jaar gaat het team het doen met de middelhoge variant. Deze wijziging heeft als doel de downforce te verhogen.

Er wordt slim ingespeeld op de grijze gebieden in de Formule 1 regels. Hierdoor hebben ze een extra ‘vleugeltje’ kunnen plaatsen op de luchtinlaat. Deze zit boven de helm van de bestuurder, in het midden van de auto. Met deze aanpassing proberen ze de luchtgeleiding te verbeteren.

Haas, Haas onthult nieuwe auto voor Formule 1 seizoen
Credits: Haas F1 Team

Nieuwe sponsor

Het team gaat in het nieuwe seizoen door als Rich Energy Haas F1. Voor het eerst in de prille geschiedenis van het team heeft een titelsponsor zich aan het team verbonden. Eerder werden de mannen van Rich Energy gezien bij het team van Williams. Uiteindelijk hebben zij toch gekozen voor een samenwerking met het Haas Formule 1 team.