Makers F1 2020 droppen unieke ‘The making of’ documentaire over Circuit Zandvoort

CREDITS: Aaron Cornelissen | Pexels

Hoe je het ook wendt of keert; Max Verstappen heeft ervoor gezorgd dat de Formule 1 weer razend populair is geworden in Nederland. Zó populair dat zelfs Circuit Zandvoort dit jaar eigenlijk zijn rentree zou maken op de F1-kalender. Nu weet je dat die vlieger niet is opgegaan, maar je kan wel jouw skills laten zien in de game F1® 2020. Want daar maakt het Nederlandse circuit dit jaar wél zijn opwachting.

‘The making of’ documentaire over Circuit Zandvoort in F1® 2020

Ieder jaar komt de game opnieuw uit. De makers van het F1-spel hadden dus één jaar de tijd om het circuit volledig in de game te implementeren. Het team van Codemasters wist dat een moeilijke klus ging worden, maar daardoor was de uitdading des te mooier. De makers hebben een docu gemaakt over hoe ze te werk zijn gegaan én de bloed, zweet en tranen die ze hebben gekregen.

De documentaire is een uniek kijkje achter de schermen. Dat klinkt misschien cliché, maar het is toch écht zo. Er komen namelijk heerlijke anekdotes van oud F1-coureur Jan Lammers voorbij en Hans Hugenholtz jr, zoon van de baanontwerper, vertelt over het ontstaan van Circuit Zandvoort. Het bedrijf laat zien hoe zij de uitdaging zijn aangegaan om binnen een jaar tijd naast Hanoi Circuit ook het vernieuwde Circuit Zandvoort te digitaliseren in de game F1® 2020.

Check ook: Airbnb Finds: overnachten bij Formule 1 circuits

Al zeventig jaar F1

Om de zeventigste verjaardag van Formule 1 te vieren ontvangen fans die de F1® 2020 Seventy Edition aanschaffen exclusieve in-game items zoals podium emotes, liveries en teamkleuren. Want wie jarig is trakteert. Het spel komt naast de twee nieuwe circuits met My Team, vele verbeterde opties op en buiten de baan en de herintroductie van split-screen. My Team is een modus waarbij je als speler een eigen F1-team kan oprichten. Nice!

Het spel bevat alle 10 de teams, 20 coureurs en auto’s uit het 2020-seizoen. De nieuwste liveries, teamkleuren, waaronder Mercedes AMG Petronas, kun je later toevoegen tijdens een – gratis – update.

Check ook: Dit zijn de meest succesvolle landen in de Formule 1

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…