Een kruidenmix met de smaak van de Nürburgring

CREDITS: Oskar de Jonge | Unsplash

Liefhebbers van racen kunnen niet om de Nürburgring in Duitsland heen. In de zomer van 1927 opende de ring die inmiddels bekend staat als De Groene Hel. Die naam is zeker terecht! De Oostenrijkse Formule 1-coureur Niki Lauda had er namelijk een zware crash. In de linkerbocht voor Bergwerk kreeg Lauda materiaalpech en schoot daardoor in de vangrails. De wagen vloog in brand en het leek alsof de Formule 1-held levend zou verbranden. Vier coureurs vlak achter hem twijfelden geen moment en redden Niki Lauda. Daarmee kwam er een eind aan het gebruik van dit wereldberoemde circuit voor Formule 1-races.

Inmiddels is er een veiliger en minder uitdagend circuit gebouwd naast het oude, dat al jaren in gebruik als circuit voor álle raceliefhebbers. Iedereen kan zich inschrijven om een paar rondjes te gassen op het asfalt, met een lengte van 20,8 kilometer, en alles uit z’n auto te halen.

Het circuit is bijna iedere dag van het jaar geopend en het kost je voor een ronde slechts €25 tot €30. Voor een echte fan is dat toch echt een koopje. Het is dan ook bizar om te zien dat Fiat Punto’s en McLarens gewoon door elkaar heen rijden!

Ben je in de buurt, dan ruik je het brandende rubber en rokende barbecues al…

Een kruidenmix met de smaak van de Nürburgring

Zit je liever veiliger langs de kant te kijken? Ook geen probleem. Dan weet jij in ieder geval dat jij niet als vele andere toeristen de vangrails zal schrapen. Om jouw dag af te maken kan volgens de webshop Nordschleife een worst met kruidenmix niet ontbreken. Niet zomaar wat kruiden, maar kruiden die de smaak hebben van de Nürburgring!

Nürburgring

Asfalt happen

Nu lijkt ons de smaak van slijtende banden en asfalt niet heel lekker. Gelukkig laat de webshop weten dat de mix bestaat uit onder andere Himalayazout, peper, paprika, knoflook, uien en piment. Dat alles in een hersluitbare zak met een gewicht van 300 gram. Kost je overigens inclusief verzendkosten wel bijna net zo veel als een ronde op de Nürburgring.

Stook die barbecue maar aan, en trakteer je raceliefhebbende friends op een rondje Nürburgring-worsten.

Nürburgring
Foto: Nordschleife