Check nu deze Stan Smith brogues

Stan Smith. Het merk dat bedacht werd voor tennissers, maar dat sinds 2014 wordt gedragen door elk persoon met een beetje gevoel voor stijl.

De klassieke witte Stan Smith’s staan met recht in ons lijstje van meest iconische sneakers aller tijden, maar anno 2022 komen er wel hele onorthodoxe en eigenwijze Stan Smith’s op de markt.

De ‘Stan Smith Wing Tip’ is een perfecte balans tussen verleden en toekomst

Anno 2022 besloten de jongens van Sense of Symmetry namelijk maar eens een frisse wind te laten waaien door de tijdloze stijl van Stan Smith. “Wij zijn de brug tussen wat geweest is en wat komen gaat. Wij ontwerpen silhouetten voor wie klaar is voor een nieuw stijltijdperk zonder het verleden helemaal los te laten.”  Zo vertellen de boys van Sense of Symmetry. Combineer deze verfrissende visie met de tijdloze schoenen en je hebt een gegarandeerd succes. En dat zien we terug met de Stan Smith Wing Tip.

Sense of Symmetry gebruikt precieze manier van werken

Sense of Symmetry heeft een geheel unieke manier van werken gebruikt om uiteindelijk deze schoen te maken. Zo hebben de Italianen het bovenste deel van de custom Stan Smith gepakt, die uit elkaar gesneden en daarna weer bij elkaar genaaid. Dit bovenste deel hebben ze gecombineerd met een compleet nieuwe onderkant die bestaat uit authentiek Italiaans kalfsleer in de vorm van een ‘wing tip brogue’. Daarna wordt de schoen gemonteerd op een brogue-zool, deze is tevens ook van leer.

Voor de finishing touch voegen de Italiaanse heren nog rubber toe aan de zool voor extra comfort. Daarnaast snijden ze, net als Stan Smith, de haklipjes opnieuw uit. Bovendien bestaan de kleuren uit zwart-en-wit, wat weer de tijdloze smaak van het tennismerk naar voren brengt. Zo balanceren ze het verleden perfect met de toekomst. De customized schoenen van Sense of Symmetry zijn hier te checken. De patta’s kosten 538 euro en zijn na circa vijf weken klaar voor gebruik.