Hier is de dikste Nike x Stüssy collab tot nu toe

CREDITS: Stüssy

Zit jij al klaar voor de nieuwe Stüssy x Nike Air Force 1 Mid ‘Black? De iconische Nike Air Force 1 viert haar 40ste verjaardag en dat mag niemand ontgaan. De Air Force krijgt namelijk een speciale Shawn Stüssy makeover en deze release stelt zeker niet teleur.

Aankondiging Stüssy x Nike Air Force 1 Mid ‘Black

Eind 2021 werd bekendgemaakt dat Nike het veertigjarige bestaan van de Air Force 1 keihard zou vieren met een nieuwe samenwerking met Stüssy. De eerste beelden van de Stüssy x Nike Air Force 1 Mid ‘Black werden toen bevestigd. Het palet van deze schoen is eenvoudig en het witte en zwarte leer doet je denken aan de panda colorway waarbij de branding van Stüssy niet ontbreekt.

Zowel op de enkelbandjes als op de tong is het Stüssy-logo geborduurd, terwijl op de toebox het bekende SS-Logo is geperforeerd. De schoenen komen in de bekende witte met rode box, die wordt geleverd met het Stüssy vloeipapier.

Stüssy x Nike: wát een geschiedenis

Als je denkt aan Stüssy-sneakers dan denk je aan Nike. De twee merken hebben al een rijke geschiedenis en gaan echt way back. Al meer dan twintig jaar brengen deze merken collabs uit en het zijn zeker niet de minste.

De eerste samenwerking tussen de merken was op de Air Huarache. Deze release kwam uit in 2000 in twee verschillende colorways:, ‘Dark Olive’ en ‘Desert Oak’. Precies 21 jaar later brachten Nike en Stüssy deze schoenen opnieuw uit in exact dezelfde colorways. De kwaliteit en materialen zijn echter wel erg verbeterd ten opzichte van de originele release.

Foto’s van de Air Huarache uit 2021, via Nike 

Nike Dunk High x Stüssy (2001)

Vlak na deze release sloegen de merken de handen weer in een en ontworpen ze de Nike Dunk High x Stüssy. Dit model was in 2001 nog niet zo populair als nu en was exclusief te koop in de Stüssy-winkels. De winkels besloten elke dag maximaal 24 paar te verkopen als marketingstrategie en er stonden meer dan twee weken lange rijen voor de winkels. De Stüssy Dunk is nu bijna niet meer aan te komen omdat vooral skaters de schoenen droegen en de meeste zijn afgetrapt.

Nike x Stüssy Air Force

Na verschillende samenwerkingen op de Dunk, Air Huarache, Blazer, Dunk SB, Spiridon Cage 2 en meer brachten de twee merken in 2020 de eerste Air Force x Stüssy uit. Deze Air Force 1 Low was te verkrijgen in twee colorways: ‘Fossil’ en ‘Black’. Dit model is niet gemaakt van het gebruikelijke leer of suède maar was dit keer gemaakt van Hennep. De Air force 1 krijgt hierdoor een unieke look en heeft net zoals de Stüssy x Nike Air Force 1 Mid ‘Black het SS-Logo op de toebox.

Stüssy x Nike Air Force 1 Mid ‘Black, Hier is de dikste Nike x Stüssy collab tot nu toe
De Nike x Stüssy Spiridon Cage 2 – Foto: Stüssy

 

Releasedate: Stüssy x Nike Air Force 1 Mid ‘Black

Nou genoeg informatie over Stüssy en Nike. Stüssy heeft de officiële releasedate bekendgemaakt en op 13 mei maak je kans om deze schoen te coppen. Er is nog weinig bekend over de oplage, stores en raffles, maar de schoen is zeker te verkrijgen in de sneakers-app.

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…