Waarom iedere man Italiaanse designschoenen nodig heeft

We kunnen een boek over ze schrijven: de Italianen. En dan zijn we niet de eerste, want er zijn al duizenden boeken over deze stijlfanaten uitgebracht. Wij nuchtere Nederlandse mannen vinden stijl en design vaak overdreven, maar het is tijd om daar verandering in te brengen. Van de Italianen kunnen we juist veel leren. Ze dragen hun outfits met trots. Eigenlijk dragen de pastamakers kleding zoals ze het volkslied zingen voor een sportwedstrijd: met hart en ziel.

Giorgio1958 brengt Italiaanse designschoenen aan de Nederlandse man

In deze outfits is een prominente rol weggelegd voor schoenen. Je kleding kan namelijk nog zó on point zijn, met de verkeerde schoenen eronder kan je de plank volledig misslaan. En dat vinden de Italiaanse modemeesters zonde, zoals ook de vakmannen van Giorgio1958.

De ontwerpers van dit klassieke merk willen iedere moderne man helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Schoenen spelen daarin een essentiële rol.

Italiaanse schoenen, Waarom iedere man Italiaanse designschoenen nodig heeft

Geboren in een schoenenwalhalla

Daarom ontwerpt Giorgio1958 in de regio ‘Le Marche’ – het schoenenwalhalla van Italië – met grootse passie, precisie en volgens traditioneel maakwijze zijn schoenen. Het familiebedrijf werkt nog steeds in de traditionele fabrieken. Zie jij nu ook een oude, zwetende Italiaan vól passie de laatste details aanbrengen? Wij wel.

Nederlanders stappen in

Maar goed, Italianen hechten waarde aan design en details. Wij Nederlanders zijn daar terughoudend in. In ons kikkerlandje willen we comfort, anders is ’t niks. Daarom werkt Giorgio1958 met de Nederlandse linebuilder Marcel Koppen. Hij zorgt ervoor dat het Italiaanse design wordt voorzien van het comfort dat de Nederlandse man nodig heeft. Zo zijn er modellen met de zogenaamde H-wijdte, die breder zijn dan de normale variant. De Nederlandse man heeft namelijk soms brede poten…

5 Italiaanse klassiekers die je moet hebben

Nederlanders kunnen dus qua design veel leren van de Italianen. Nu is het tijd om actie te ondernemen, zodat de stijl écht wordt omarmd hier in NL. Deze vijf klassiekers doen het áltijd goed:

1. Suède loafers

Aah, de loafers. Een klassiekertje die de Nederlandse éigenlijk niet aandurft. Dat is natuurlijk eeuwig zonde. Deze comfortabele zomerschoenen zijn een blend van comfort en stijl. Je draagt ze met verve tijdens een citytrip, maar ook onder een pak. De loafers van Giorgio1958 zijn gemaakt van geperforeerd leer, waardoor je optimale ventilatie hebt.

Loafer Ultra Comfort | €139,95

Italiaanse schoenen, Waarom iedere man Italiaanse designschoenen nodig heeft

2. Witte sneakers 

Witte sneakers vind je overal, maar de Italianen maken ze als geen ander. Ze combineren sportiviteit met elegantie, waardoor je deze jongens gewoon onder een pak kan dragen. De hielcap in bruin suède geeft een extra touch.

Lace-up sneaker wit | €143,95

Italiaanse schoenen, Waarom iedere man Italiaanse designschoenen nodig heeft

3. Sneakers met derby sluiting

Chique sneakers? Yes, dat kan zeker; gooi er een derby sluiting op en je bent er. Eigenlijk gewoon een stukje Italië aan je voeten. De off-white zool maakt de donkerblauwe sneakers helemaal af. Van binnen zijn de sneakers met leer gevoerd en het voetbed is extreem comfy.

Sneaker met derby | €143,95

Italiaanse schoenen, Waarom iedere man Italiaanse designschoenen nodig heeft

4. Klassieke krokodillenprint

Lef. Dat heb je soms gewoon even nodig, vooral als het gaat om schoenen. Een nette schoen met krokodillenprint is daar zó’n goed voorbeeld van, dat het een klassieker is geworden. Deze bruine variant met blauwtinten van Giorgio1958 móet je gewoon in je kast hebben.

Leren schoenen krokodillenprint | €143,95

Italiaanse schoenen, Waarom iedere man Italiaanse designschoenen nodig heeft

5. Italiaanse instappers

Instappers zijn het summum van comfortabele schoenen. De naam alleen zegt het al; instappen en wegwezen. Het is een broertje van de loafer, maar dan toch weer net een ander karakter. Ook deze schoen is gemaakt van suède en heeft de perfecte ventilatie voor zomerse dagen.

Suéde instappers | €139,95

Italiaanse schoenen, Waarom iedere man Italiaanse designschoenen nodig heeft

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Giorgio1958.
LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…