Dit zijn de meest stijlvolle schoenentrends voor het najaar!

CREDITS: Priscilla Du Preez | Unsplash

De zomer is voorbij en dat betekent dat alle delicate schoenen weer de kast in kunnen. De regen is namelijk funest voor nubuck en andere gevoelige materialen. Nu we deze in de kast laten staan is het tijd om de garderobe weer een opfrisbeurt te geven en daar hoort de schoenenplank natuurlijk ook bij! Dit zijn de schoenentrends voor het najaar.

De schoenentrends voor het najaar!

De ontwerpers van bekende schoenenmerk hebben weer erg hun best gedaan om voldoende nieuwe aanwas te maken voor in de schoenenzaak. Sommige schoenentrends zetten nog even door dit najaar, terwijl er ook hagelnieuwe schoenentrends voor het najaar bij zijn gekomen. Wil je meer weten? Dat komt goed uit. Wij zetten ze op een rijtje!

Hiking boots

Misschien heb je ze wel in de kast liggen? Een setje wandelschoenen. Niet je eerste paar schoenen wanneer je denkt aan een casual outfit. Toch hebben de schoenengoeroe’s op deze aardkloot iets gezien in deze soort schoen. Ze zijn ermee aan de haal gegaan en hebben er een schoen van gemaakt die in de stad niet meer misstaat. De urban uitvoering van deze outdoorschoen is dit najaar een echte essential voor onder een pantalon, maar ook een donkere jeans zal deze schoenentrend dit najaar niet misstaan.

In love with the croco

Dierenprints zijn bij damesschoenen al jaren een trend. Zo wel op het gebied van kleding en schoenen zien we bij onze vrouwelijke medemens de luipaard en zebra print in veelvoud terug. Dit seizoen mag jij als man ook eindelijk aanhaken. De krokodillen print is nu voor mannen een must-have op je schoeisel. Deze luxe print geeft een extra dimensie aan jouw luxe sneaker of kakglijder. Je gaat deze print terugvinden in zwart, maar ook sportief blauwe en zakelijk grijs zullen niet ontbreken.

Veter boots

De trend gaat al een tijdje mee! Wij mannen zijn ons de laatste jaren veel beter gaan kleden tot genoegen van de dames. De tijd dat we keuze hadden tussen gympen en nette veterschoenen is allang voorbij. Als vrouwen zo hun best doen, mogen wij ook wel eens de achterkant van onze tong laten zien. De klassieke Timberland is er een bekend voorbeeld van, maar de schoenenindustrie gaat dit jaar nog een stapje verder. Er komen steeds meer toffe boots op de markt die je zowel kunt dragen met een goede jeans als een pantalon met print.

Dadsneakers

Ook de dadsneaker gaat al een tijdje mee! Nu is het vierde seizoen aangebroken en zou je zeggen dat er nu wel een einde komt aan deze trend. Niets is minder waar. De trend zet door en wel met ander materiaal en kleurgebruik. Zo gaan we dit najaar veel diepe herfstkleuren zien, zoals donkerblauw, bruin en groen. Ook wordt er steeds vaker suède gebruik voor dadsneakers in combinatie met leer. Perfect voor als het kouder wordt en hagelwit eigenlijk geen optie is. Deze gave sneakers draag je natuurlijk met je favoriete jeans.

Cognackleurige schoenen

Cognac bruin is eigenlijk gewoon niet meer weg te denken uit schoenen. Iedere man heeft wel een setje schoenen in deze kleur. Maar een extra paar is natuurlijk nooit verkeerd. De kleur komt dit najaar opvallend ook voor bij de veterboots. Cognackleurige schoenen kun je dragen bij zowel een chique gelegenheid als een meer casual look. De schoenentrends van dit najaar zijn vanaf nu te vinden in alle schoenenwinkels! Head out!

LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…