Water drinken bij warm weer – hoeveel dan?

CREDITS: André Noboa

‘Ooh, wat is het heet hè, Sonja!’ (De gemiddelde Nederlander, 2023). Jup, het is weer warm in Nederland en dan worden de klaagmuren weer gebouwd. Dat weten we inmiddels, maar goed: we kunnen onszelf er beter tegen wapenen. En wat doe je dan? Water drinken, natuurlijk.

Water drinken als het heet is

Het klinkt logisch. Als het warmer wordt tik je gewoon meer vocht achterover. Toch lijken veel mensen moeite te hebben met dagelijkse hoeveelheden en vooral ook met aantal liter dat gedronken moet worden. Daarom gingen wij effe op onderzoek om je het precieze aantal hier te vertellen. We willen namelijk dat héél NL zichzelf goed voelt. Oók als het snik-snikheet is.

Omdat je bij warm weer meer zweet dan anders, hoort water drinken hoog op je prio-lijstje te staan. Bij ‘normale temperaturen’ hoort een volwassene al 1,5 tot 2 liter vocht binnen te krijgen. Omdat het nu wél heel warm is, kijken we naar een andere situatie.

Water drinken
Foto: Noppadon Manadee

Hier is het antwoord

Goed, de hamvraag: hoeveel water ga ik drinken bij dit weer? Zéker 2 liter water. En het liefst nog meer. Een mooi moment om te roepen ‘nog ééntje dan.’ Je kunt dit voor elkaar boksen door elk uur een glas water te drinken en áltijd een flesje water bij te hebben. Dat betekent dus dat je drinkt voordat je dorst hebt. Iets wat ook precies de bedoeling is.

‘Mag ik ook bieries tappen en cocktails klappen om aan mijn vocht te komen?’ Ja hoor, dat mag jij zeker. Máár je weet zelf ook wel dat het niet de beste keuze is. Door alcohol verliest je lichaam sneller vocht en dranken met suiker neem je niet zo snel op.

Ook een veelgehoorde vraag: moet ik nu juist koud of warm drinken bij dit weer? Ook daar hebben we het antwoord op. Je leest er alles over in dit artikel. Succes amigo in deze barre tijden. En je weet het: meer dan 2 liter water, hè.

Water drinken
Foto: Brendan Church
LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in één zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…