Dit drankje is de volwassen versie van wodka Red Bull

Als je vroeger een nachtje wilde doorfeesten dan was wodka Red Bull the way to go. De cafeïne zorgde dat je niet snel moe werd en de alcohol zorgde dat je lekker losjes de nacht door kwam. En daarnaast smaakte ze na zes glazen nog steeds erg goed. Ideaal, zou je zeggen. Maar men, hoe vaak heb je deze mix van dranken ook vervloekt. De volgende ochtend, als je met hart- en hoofdklopping in bed ligt en je kater niet kan uitslapen. En daarnaast is je maag vaak ook niet al te dankbaar voor deze combinatie.

Time passes, je probeert wat andere dingen om wakker te blijven. En dan ineens ben je ‘écht volwassen’. Vind je. Tijd voor iets nieuws. Je bent misschien ouder, maar af en toe zoek je nog steeds dezelfde thrill…

Espresso Martini

“I need something that wakes me up, then fucks me up.” 

Deze legendarische woorden ging vooraf aan de eerste espresso martini die ooit geshaket werd. De wens van een jonge dame in de Londense Freds Club, bracht bartender Dick Bradsell eind jaren ’80 op het geniale idee om koffie te mixen met wodka en koffielikeur. De volwassen versie van een wodka Red Bull was geboren (al geloof ik niet dat die mix er toen al was..).

Het basisrecept is simpel, maar er zijn natuurlijk talrijke variaties op een espresso martini. Wil je ‘m precies maken zoals het hoort, dan mix je 43 ml wodka, 21 ml hete espresso, 21 ml koffielikeur, zoals Tia Maria, en 9,5 ml suikersiroop in een shaker met ijs. Shake it like your grandma en serveer in een martiniglas. Garneren doe je met drie koffieboontjes. Wat ons betreft kan je de siroop ook weglaten!

Ook als je geen koffieliefhebber bent, ga je dit drankje lekker vinden.

Dus als je binnenkort na een vermoeide werkweek een avondje wil doorhalen dan is de espresso martini je vriend! Let er wel even op dat zowel cafeïne áls alcohol je uitdroogt, dus drink heel wat water voordat je naar bed gaat om te voorkomen dat je er hetzelfde bij lag als vroeger na een avondje wodka Red Bull!

, Dit drankje is de volwassen versie van wodka Red Bull