De beste visrestaurants van Nederland

Een goed restaurant vinden kan soms in de categorie zoeken-naar-een-speld-in-de-hooiberg geplaatst worden. Zéker als het om visrestaurants gaat. Liefhebbers zijn continu op zoek naar plekken waar de zalm, kaviaar, mosselen, sliptong of tonijn nog beter smaakt. Want zeg eerlijk: met een oester in de ene hand en een goed glas bubbels in de andere, ben je toch helemaal het mannetje? Om je een beetje houvast te geven tijdens je zoektocht naar vis, hebben we 15 goede Nederlandse visrestaurants voor je geselecteerd. Zet hem op baas.

Goede visrestaurants

Stork – Vis aan ’t IJ

In deze omgebouwde loods in Noord-Amsterdam serveren ze – vrijwel – alleen maar vis. Bij Stork draait alles om dagverse vis. De kleien en grote schelp- en schaaldiergerechten vliegen je om de oren. Van een klassiek plateau fruits de mer tot in zijn geheel geserveerde vissen uit het seizoen. In de zomermaanden staat er een enorm terras, direct gelegen aan het IJ zelf.

Combineer de verse, uitgebreide gerechten met een goed glas wijn. Is this heaven? 

Locatie: Gedempt Hamerkanaal 201, Amsterdam | Check de menukaart

Catch by Simonis

Eén voet over de drempel betekent beleving bij Catch. Je hebt uitzicht op de jachthaven van Scheveningen en je zit in een bijna futuristisch pand. Het restaurant bestaat uit vier etages, en je zit er bijna met 500 andere gasten. Even geen kleinschalig visrestaurantje.

Op de bovenste verdieping vind je een terras waar de zon vol op je mik kan shinen. Hier draait om kwaliteit: eten, drinken, beleving en service. Van klassieke Nederlandse gerechten tot sushi en andere Europese gerechten. Het is een volmaakte cuisine.

Locatie: Dr. Lelykade 43, Den Haag | Check de menukaart

Visrestaurant John Dory

Op de prinsengracht 999 in een prachtig Amsterdamse pakhuispand spetteren de vissen van hoge kwaliteit op je bord. De culinaire totaalbeleving is om door een ringetje te halen. Bij John Dory is een superieur 4-, 5- en 6 gangenmenu eerder de regel dan de uitzondering.

Locatie: Prinsengracht 999, Amsterdam | Check de menukaart

Visrestaurant Zeezout

Met een Michelin-ster achter de naam is Zeezout dé nummer 1 in de lijst visrestaurants van Zuid-Holland. Al meer dan twintig jaar vind je hier constante kwaliteit. Niet alleen op je bord komt, maar ook de beleving is top notch. Elk gerecht op de kaart belooft iets bijzonders en verrassends. Gedoken coquilles verser dan vers, of in zoutkorst gegaarde dorade: hier heb je het.

Locatie: Westerkade 11, Rotterdam | Check de menukaart

Brut de Mer

Brut de Mer is een dynamische oester, vis & wijn-bar. Dat klinkt lekker, toch? Brut heeft een groot assortiment met oesters uit diverse streken waarbij ze rekening houden met de verschillende seizoenen. Je hoeft zelf niet te gaan stunten om de oesters open te krijgen, dat doen de getrainde oestermannen voor je. Ze kunnen je dan ook aan tafel informeren over iedere oester en een daarbij passende wijn.

Locatie: Gerard Douplein 8, Amsterdam | Check de menukaart

Sea Salt Saloon

Toffe naam, en midden in Utrecht. Dat is een goed begin. In dit visrestaurantje geniet je elk seizoen van verse en verantwoorde gevangen vis. Met een voortreffelijke bijpassend drankje. Een knus en gezellig restaurantje, waar plaatsgemaakt wordt voor je aan de bar. Alle kleine gerechtjes zijn heerlijk en deelbaar.

Locatie: Wed 3, Utrecht | Check de menukaart

Allerlei-visserij

Allerlei-visserij is een begrip in ‘s-Hertogenbosch. Het eten bij hen is puur, smakelijk en zonder poespas: vers en huisgemaakt. Bij elke vissoort hoort een andere biersoort of een lekkere wijn. Het restaurant staat al bekend om de vis sinds de begin jaren ’70. En je hebt er nog steeds een ruime keuze.

Locatie: Korte Putstraat 19-21, ‘s-Hertogenbosch | Check de menukaart

Visrestaurant Helder

In Zeeland eet je Zeeuwse vis en schaal-en schelpdieren. Niks meer, en niks minder. De gerechten bij Helder zijn puur van smaak en er zit ook nog een biologisch sausje overheen. Ook staat het visrestaurant bekend om de tapas. Met ingrediënten voornamelijk van eigen bodem weet je dat het hier goed zit.

Locatie: Hogezoom 139, Renesse | Check de menukaart

Restaurant de Schelde

Als je van een overheerlijke noordzeevis wil genieten, moet je naar hen toe. Dat is dé specialiteit van dit visrestaurant. Het is gevestigd op het eiland Noord-Beveland. Je kan over de Oude Hacen van Colijnsplaat kijken, met de zon op je gezicht. Ook hebben ze gedacht aan de vleesliefhebbers. Tip: ga in de middag, want dit is hét gebied om te combineren met een wandeling.

Locatie: Havenstraat 9, Colijnsplaat | Check de menukaart

’t Oliegeultje

Een visje eten met bruinvissen en zeehonden op de achtergrond. Dat kan ook gewoon in Nederland. ’t Oliegeultje heeft een fantastisch uitzicht en zorgt ervoor dat je ook nog een heerlijke maaltijd hebt. Van een sliptong tot ansjovis en van bavette tot heek, niks is daar te gek. Een prachtige plaats om tot rust te komen.

Locatie: Havenplateau 1, Burghsluis | Check de menukaart

Restaurant Langoest

Een mooi restaurantje dichtbij de Erasmusbrug, waardoor je een uitzicht hebt waar je u tegen zegt. Een echte kreeftenliefhebber moet hier toch een keer in z’n leven gegeten hebben. Met een oestermix vooraf, natuurlijk. Naast het eten neemt het interieur je ook mee in de onderwaterwereld.

Locatie: Boompjes 677, Rotterdam | Check de menukaart

Brasserie de Zeezot

Een brasserie met verschillende specialiteiten. Met als troefkaart: een high wine of gin-tonic-proeverij met een selectie hapjes. De menukaart bestaat uit kleine hapjes om te delen voor een schappelijke prijs. Je pakt een lunch of een borrel op een kleine afstand van het BomBaai Strand.

Locatie: Zuidstraat 101, Westakapelle | Check de menukaart

Het Zalmhuis

Het Zalmhuis heeft een rijke basis. Ze staan voor het maken van mooie herinneringen en voor samenzijn. Door het opvallende interieur adem je de sfeer van de stad. Met een grote trap naar boven presenteert de keuken daar dagelijks de verse vis. Met een nieuw begrip in de gelederen: High Salmon. Een etagére vol met culinaire hoogstandjes met zalm.

Locatie: Schaardijk 396, Rotterdam | Check de menukaart

A La Plancha

Dit geweldig mooie visrestaurant is alleen geopend tijdens het zomerseizoen en tijdens zonnige dagen. Het is dus een goede plek om een zwoele zomeravond door te trekken. De vis wordt voor je gebakken op bakplaten en je proost met cocktails en wijnen. Door de perfecte locatie kun je kijken op de Erasmusbrug én op de Willemsbrug.

Locatie: Maaskade 74, Rotterdam | Check de menukaart

Restaurant Vis en Meer

Oesters met bubbels, bouillabaisse en nog veel ‘meer’. Vis en Meer serveert niet alleen visgerechten, maar ook vleesgerechten – en verassend: vis met vlees. Het visrestaurant is groot en industrieel ingericht, maar tegelijkertijd ook sfeervol. Het heeft overigens nog een supergezellig terras.

Locatie: Drieharingstraat 4, Utrecht | Check de menukaart

LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in รฉรฉn zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…