De beste vegarestaurants in Dordrecht | Vega-Tables #25

Tijden veranderen. Uit eten met een biefstuk van 250 gram op je bord is niet meer vanzelfsprekend. Of de steak moet geprint zijn…  Nee, goede vegarestaurants zijn nu aan zet en de keuze wordt elke week ruimer. Daarom lichten we elke week de beste vegetarische restaurants van een stad uit. Deze week op het menu: MANIFY’s keuzes voor een vegetarisch restaurant in Dordrecht. Bon Appétit!

Vegetarisch restaurant Dordrecht: de beste keuzes op rij

Onder de rook van Rotterdam en op het randje van de Randstad is vega niet onopgemerkt gebleven. Men weet hier als geen ander hoe akelig goed en plantaardig eten je op jouw vork kan prikken. Ontsnap aan de drukte en bezoek de beste vegetarische restaurants van Dordrecht om culinair aan te schuiven.

We zetten ze hier alvast voor je op rij, om daarna haarfijn uit te lichten waarom ze tot beste vegetarische restaurants van Dordrecht behoren:

  • Bluebirds in the Backyard
  • Rebel Rebel
  • Zusjes eerlijk eten

Bluebirds in the Backyard

Met een winkel, evenementen en restaurant is Bluebirds in the Backyard vega in hart en nieren. In de biologische en plantbased lunchroom kun je terecht voor uiteenlopende gerechten om je ziel mee te verrijken. Zo prik je onder andere een vorkje mee met specials zoals lucky springrolls, zuurdesembrood halloumi en strawberry mint, feta-avocado of huisgemaakte spicy hummus.

Bluebirds in the Backyard | Wijnstraat 153 | Dordrecht

Rebel Rebel

Overheerlijk genieten in een sfeervol en industrieel design doe je nergens beter dan bij Rebel Rebel. Dit toch wel ruige tentje blijkt zomaar een bewuste knakker te zijn. Met diverse kaarten voor binnen en buiten doen ze hier wel degelijk een worp naar vegawalhalla. Op de keuzerijke menu’s scoor je bijvoorbeeld diverse flammkuchen, een true colours salad, bibimbap of Boeuf Bourguignon bowl. Precies, onbekende juwelen om ASAP te gaan ontdekken.

Rebel Rebel |  Houttuinen 32 | Dordrecht

Zusjes eerlijk eten

Deze twee lieftallige eigenaressen zijn gestart om de toekomst van eten werkelijkheid te maken. En of je nu bewust en verantwoord bezig wilt zijn, het eten is bovendien verassend en lekker bij Zusjes eerlijk eten. Biologische en vegetarische gerechten van over de hele wereld worden gewoon hier in hartje Dordrecht voor je bereidt. Zo hengel je de lekkerste variaties binnen zoals een pulled oyster mushroom sandwich, bruschetta trio of gewoon een oude vertrouwde vega spicy cheeseburger.

Zusjes eerlijk eten | Voorstraat 431 | Dordrecht

Source: