Vegitalian: echte Italiaanse keuken met een vega-twist

Vega(n), kleurrijk en mediterraans. Begin deze maand opende Vegitalian de deuren in Amsterdam-West, aan de Bilderdijkstraat om precies te zijn. Na het succes van Utrecht kon deze uitbreiding niet uitblijven.

De Vegitaliansuccesformule? Vega(n) Italiaans eten met een moderne twist, gastvrijheid en duurzaamheid. Wij mochten komen proeven en zeiden daar uiteraard geen nee tegen.

Vegitalian: vega Italiaanse kunststukjes in Amsterdam

En geproefd hebben we zeker. Pizza met een luchtige korst, verse pasta, gezonde wraps, kleurrijke salades, bruschetta en geweldige tiramisu. Allemaal met een twist en verrassende smaken. Dit gepaard met één (vooruit, het waren er meer) frisse limonsecco maakte het voor ons een win-win. Naast het restaurant kun je bij de counter de lekkerste veganistische gebakjes afhalen, voor onderweg naar huis, als je toch nog niet genoeg gesmikkeld hebt, of on the side bij je koffie-to-go. Het interieur is mediterraans en zonnig. Je waant je in een zomers Italië, en dat is natuurlijk nooit een straf.

, <strong>Vegitalian:</strong> echte Italiaanse keuken met een vega-twist
Foto: Vegitalian

Succes komt niet uit de lucht vallen

Het concept van Vegitalian komt uit het creatieve brein van Sippien Baarsma en Wichert van Rijn, de bedenkers van onder andere Streetfoodclub, Carmel Market en Rum Club, en Joep van den Besselaar. Het succes van Vegitalian komt dus niet volledig uit de lucht vallen.

Naast het bieden van een Italiaanse zomeravond zeven dagen per week, het hele jaar door, heeft Vegitalian een duidelijke visie. Ze willen veganistisch eten makkelijker en leuker maken voor iedereen, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Richting het einde van dit jaar wordt er een inspiratieplatform gelanceerd met verrassende veganistische recepten en tips over duurzaamheid. Zo kun je zelfs een stukje Vegitalian in huis halen. En de volgende stap? World domination. Vegitalian wil de komende jaren uitbreiden met locaties in binnen- en buitenland, te beginnen met Rotterdam in 2024. Zo komt aan die Italiaanse zomer komt nog lang geen einde.