Thuisbezorgd.nl brengt een ode aan eten, in de vorm van kunst

Eten. We denken er de héle dag aan. Althans, minimaal een derde van de Nederlanders dan. Zo blijkt uit grootschalig onderzoek onder de inwoners van ons kikkerlandje. Daarom brengt Thuisbezorgd.nl een ‘ode’ aan eten met Palette: een tijdelijke pop-up gallery in Rotterdam, met kunstwerken van Joren Joshua en Hedy Tjin.

En mocht je nu denken: ‘Wow, dat is veel.’ Ga dan even na of deze voorbeelden herkenbaar voor je zijn:

‘Oei, wat gaan we vanavond weer eten?’

‘Nee, ik hoef niks te eten…. Oei, dat ziet er toch lekker uit. Ik wil toch een hapje.’ *Flats, heel het broodje weg*

‘Oooh, daar heb ik zin in.’

‘Pff, ik zit vol. En nu ben ik misselijk.’

, Thuisbezorgd.nl brengt een ode aan eten, in de vorm van kunst

Thuisbezorgd.nl brengt een ode aan eten

Tja, eten is nu eenmaal de basis om te overleven. Het is dus eigenlijk volkomen normaal dat we er constant mee bezig zijn. Omdat eten zo belangrijk is voor ons, brengt je favoriete app een ode aan eten in de vorm van kunst. Met Palette – Temporary Culinary Gallery laat Thuisbezorgd.nl bezoekers aan prachtig gedekte tafels zitten en genieten van de wereldse smaken van restaurants uit de buurt. En dat terwijl je fenomenale kunstwerken aanschouwt.

Kunstenaars Joren Joshua en Hedy Tjin hebben bij lokale restaurants in Rotterdam en Amsterdam inspiratie opgedaan. Dit brengen ze nu aan de man. De achterliggende gedachte van de kunstwerken is: ‘Food is always on our mind.’ Toepasselijk, omdat heel Nederland heel de dag aan eten denkt.

‘Palette – Temporary Culinary Gallery’ aan de Schiekade 185 is toegankelijk voor publiek op 18 en 19 november van 17:00 tot 20:00 uur.

, Thuisbezorgd.nl brengt een ode aan eten, in de vorm van kunst

Eten en kunst zitten op één lijn

Eten spookt van ‘s ochtends vroeg tot diep in de nacht door ons hoofd. En dan hebben we het niet over een dürüm döner na het stappen. We bedoelen meer dat eten ons laat watertanden, dromen en verlangen. Kunst, op zijn plaats, inspireert, zet ons aan het denken en laat ons verwonderen. We kunnen dus stellen dat eten en kunst op één lijn zitten. De lokale kunstenaars Joren en Hedy hebben zich hierdoor laten inspireren.

Eten speelt sinds de oudheid al een belangrijke rol in kunst. De oude Egyptenaren maakten al inscripties van gewassen en borden, en de Nederlandse meesters konden er ook wat van. Ene Vincent van Gogh zal je bijvoorbeeld bekend in de oren klinken.

Thuisbezorgd.nl schakelde neurowetenschapper Dr. Jack Lewis in voor uitleg over het fenomeen eten:  ”Onze zoektocht naar voedsel en drinken heeft altijd een grote rol gespeeld in onze hersenactiviteit. Een belangrijk resultaat hiervan is het beloningspad van de hersenen, dat ons aan het denken zet over wat ons qua eten de grootste beloning zal opleveren.”

Thuis aan de muur

Iets aanschouwen tijdens de galerie is leuk, maar als het thuis aan de muur hangt is het nog leuker. Ook daar is over nagedacht, want de kunstwerken kun je na de tentoonstelling winnen. Als je van 18 november tot 31 december via Thuisbezorgd.nl eten bestelt bij één van de restaurants uit de kunstwerken, kun je een prachtplaatje van Joren Joshua en Hedy Tjin bemachtigen. Daar wordt jouw kale muur blij van.

Of het kunstwerk ook bij jou thuisbezorgd wordt? Dat kun je 18 en 19 november vragen…

, Thuisbezorgd.nl brengt een ode aan eten, in de vorm van kunst