Ons EK 2024-krachtvoer in (bizarre) cijfers

CREDITS: Finn IJspeert | Unsplash

Oranje, oranje, oranje. Nederland heeft weer kleur op de wangen én op straat. EK ’24 heeft ons, zeker na het behalen van de achtste finale, in de greep.

En dat is ook te zien in het straatbeeld: niet alleen in Hamburg, Leipzig en vanavond in Berlijn, maar ook in de Nederlandse straten.

De Thuisbezorgd.nl-cijfers tijdens EK 2024

Dan hebben we het niet alleen over vlaggetjes die over de binnenstraatjes zijn gehangen. Nee, ook de Thuisbezorgd.nl-outfits zweven over straat. We bestellen namelijk met zijn allen massaal eten. En dit zijn de opvallendste bezorgcijfers op een rijtje.

, Ons <strong>EK 2024-krachtvoer</strong> in (bizarre) cijfers
Foto: Thuisbezorgd.nl

Bijna 30% stijging

Dat voetbal en goed eten hand in hand gaan, weten we. Maar nu hebben we ook cijfermatige onderbouwing. Bij de aftrap van Nederland – Polen (15:00 uur) plaatsten maar liefst 28% meer Nederlanders een bestelling dan op hetzelfde tijdstip een maand eerder.

De bestelkampioen

Er is altijd een baas boven baas. En deze keer komt-ie uit Horst aan de Maas. Daar bestelde iemand voor €470 aan ‘goed’ eten bij Thuisbezorgd.nl om de wedstrijd in stijl te bekijken. De als een ezel bepakte bezorger had onder andere pizza’s, dürüm döner, kipburgers, fried chicken, kapsalon, hotwings, friet en verschillende snacks bij.

Baas boven baas boven baas

En dan is er nog een baas boven baas boven baas. Eén Duitser, hoe kan het ook anders, bestelde in Dortmund voor meer dan €1.000 aan eten tijdens de openingswedstrijd van Die Mannschaft. Dan denk je vast aan curryworsten en broodjes kebab, maar niets is minder waar. Er kwam namelijk een vrachtlading aan vegan pizza’s binnen. Zo traditioneel zijn dus ook weer niet.

Nederlands krachtvoer in Hamburg

Al kunnen de Oranjefans er ook wat van, zelfs als ze in Duitsland zijn. Van alle speelsteden werd in Hamburg veruit het meeste besteld. Op de wedstrijddag van Nederland – Polen werden ruim 30% meer orders geplaatst dan normaal in de havenstad. Aardige cijfers, hoor.

, Ons <strong>EK 2024-krachtvoer</strong> in (bizarre) cijfers
Foto: Joriet van Eck | Unsplash
LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…