Een kant-en-klaar stappenplan tegen je helse kater

CREDITS: Bigstock

Een droge smoel, barstende koppijn, kotsmisselijk, misschien zelfs nog een tikkeltje dronken. We kennen het allemaal. De avond van tevoren heb je tegen jezelf gezegd: ‘Ach, één drankje kan toch geen kwaad’.  Maar dit éne drankje smaakt al snel meer. En hoe je het ook wendt of keert, je zal gestraft worden met een serieuze hangover. Of het nu meteen is zodra je wakker wordt. Of als ie pas later komt aankakken. 

Dé kuur tegen je helse hangover

Je kan er simpelweg niet omheen. Je hebt iets te diep in het glaasje gekeken. ‘Ik ga nooit meer drinken’ geloof je zelf toch ook uit meer. ’s Avonds een man ’s ochtends een man. Deze keer krijg je geen eentonige tips tegen je kater, maar een kant-en-klaar stappenplan, inclusief tijden.

Hangover-1
Foto: Bigstock

Vóór het slapen

Voorkomen is beter dan genezen. Ja, je kunt ook niet gaan stappen, maar dat is saai. Dus: als je toch hebt gezopen kun je ook vóór het slapen een wondermiddel pakken om een kater tegen te gaan. En dat wondermiddel gaat bij de naam HGNVR Shots.

Je pakt jouw shot net voordat je gaat slapen en je zorgen zijn de volgende dag nergens te bekennen. De formule stimuleert de natuurlijke reactie van je lichaam op alcohol en herstelt essentiële voedingsstoffen. Daarnaast wordt jouw rehydrateer-sessie kracht bijgezet, waardoor je jezelf beter gaat voelen. Want: alcohol zorgt voor uitdroging.

In HNGVR Shots zitten verschillende ingrediënten met verschillende functies. Zo zorgt vitamine B1 ervoor dat het energieniveau wordt ondersteund, elektrolyten dragen bij aan een goede hydratatiebalans en Vitamine C, B6 en B12 helpen vermoeidheid en moeheid te verminderen. Kortom: doen dus. Hier kun je het goedje op de kop tikken.

Uitslapen tot 11:00/12:00 uur

Als je een helse kater hebt, is de kans groot dat je tussen 02:00 en 04:00 uur in je nest lag. Je slaap is belangrijk, dus uitslapen mag van ons. Een goed begin is het halve werk. Grote kans dat je hangover na een 6/7/8 uur slaap een stuk minder is. Ach, daar is het weekend voor toch.

Waarom werkt het:

Slaap is geen wondermiddel, maar hoe minder je slaapt, hoe erger je kater wordt. Merk je dat je vriendin niets goed kan doen, dan ligt dat waarschijnlijk gewoon aan jou. Vermoeidheid, hoofdpijn en prikkelbaarheid zijn allemaal symptomen van te weinig slaap. 

12:30 uur – Stay hydrated

Drinken, drinken, drinken. Een belangrijk onderdeel van de kuur is loeiveel drinken. En nee, daarmee we bedoelen geen alcohol. Het is een fabel dat je een kater kan wegdrinken. Dat werkt maar tijdelijk, dus je bent aan het uitstellen. Máár je weet wat ze zeggen: van uitstel komt afstel… Nee, geintje.

Wat je niet moet doen, is koffiedrinken. Misschien denk je dat een goede kop koffie je nieuwe energie gaat geven. Maar hoe verleidelijk het ook is, doe dit niet. Cafeïne is namelijk allesbehalve hydraterend. Koffie vernauwt je aders en verhoogt je bloeddruk.

Waarom het werkt:

Je lichaam raakt gedehydrateerd door het drinken van alcohol. Daarom voel je je altijd zo slap en draaierig in de ochtend. Door veel te drinken zorg je dat je waterbalans weer op peil krijgt. Daarnaast zal het ook je lichaam reinigen van alcohol.

Kater
Foto: Bigstock

13:00 uur – Seks

Tijd voor seks. Na een flinke hoeveelheid water kruip je tegen jouw vriedin/scharrel aan. Seks is écht the holy grail van de anti-kateractiviteiten. Dit heeft allemaal te maken met hoe ons lichaam functioneert. Als je een orgasme hebt krijg je een kick van hormonen. Eén daarvan is oxytocine. Dit hormoon creëert empathie en een band met je partner, maar daast hebben de hormonen ook een ontstekingsremmende werking.

Waarom het werkt:

Onderzoek wijst uit dat koppels die seks hebben met een kater, verhoogde oxytocine-levels hebben. Dat betekent dat hun vermogen tot herstellen beter is. Of je kater écht drastisch wordt verbeterd ligt aan de persoon, maar: baat het niet, dan schaadt het niet.

13:30 uur – (Koud) Douchen

Hoe moeilijk het ook is om uit bed te komen. Als je eenmaal onder de douche staat voel je je een stuk beter. Een mooi moment om de avond te herleven, maar niet als je geen zak meer weet. Dit kan je zien als een voordeel. What you dont know can’t hurt you.

Waarom het werkt:

Een koude douche nadat je wakker wordt zal je zeker geen slecht doen. Je hartslag en bloedcirculatie wordt weer gestimuleerd, waardoor je jezelf weer een stuk fitter voelt.

douchen
Foto: Bigstock

14:00 – Ontbijt/lunch

”Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dagggg.” Hé, zijn dat onze moeders samengepropt in een koor? Je moeder zal het ongetwijfeld wel honderd keer tegen je gezegd hebben. Maar let’s face it, ze heeft al die jaren gelijk gehad. Al lijkt de gedachte van eten op het moment onverdraaglijk.

Je moet er toch aan geloven. Eten is één van de belangrijkste kuren voor je hangover. Kies vooral eten met veel koolhydraten. Denk aan een vette burger of die pizza waar je de hele week al zin in hebt, maar je moet ook genoeg groenten en fruit eten. Ooh nee, komen de oma’s ook nog even langs.

Waarom werkt het:

Een goed ontbijt zorgt voor veel proteïne en koolhydraten die je bloedsuikerlevel op peil houden. Verder zullen groenten en fruit jou voorzien van een gezonde dosis vitaminen & mineralen geven die je nodig hebt. 

14:30 – Pijnstiller erin en sporten

Een easy way voor pussy’s, maar o zo fijn bij een ontiegelijke kater: de pijnstiller. Het nemen van een simpele ibuprofen of paracetamol zal het ik-wil-die-kater-weg-proces versnellen. Na je pijnstiller is het tijd voor beweging. Een korte work-out of een goede wandeling gaat jouw redding worden. Waarschijnlijk moet je jezelf er wel écht even toe zetten, maar daarna ben je weer helemaal het mannetje. 

Waarom het werkt:

Onderzoek toont aan dat de pijnstillers ibuprofen en paracetamol de symptomen van een hangover kunnen verminderen. Let op: ook dit is maar tijdelijk. Pro tip: neem twee pilletjes als je zat bent voor het slapen. 

Beweging boost je metabolisme, waardoor je lichaam sneller kan herstellen. Je hoeft jezelf niet per se in het zweet te werken. Een beetje beweging in de frisse buitenlucht doet wonderen.

Hangover, Een kant-en-klaar stappenplan tegen je helse kater

LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…