Belgische man krijgt al bijna 10 jaar lang pizza’s bezorgd, zonder te bestellen

CREDITS: Unsplash | Lucian Alexe

Een opvallend nieuwtje vanuit het mooie België. De 65-jarige Jean uit Turnhout vertelde in het radioprogramma Start je dag Antwerpen dat hij al negen jaar lang ongevraagd pizza’s krijgt bezorgd. En dat zonder dat hij ze zelf heeft besteld. Hij wordt er al jarenlang gek van, maar Jean weet niet wie de dader is.

Meer dan honderd pizza’s verder en nog steeds geen dader

Elke avond begint de beste man te beven. Het geluid van brommers door de straat kan hij niet meer aanhoren. Eerst werden er alleen pizza’s bezorgd, maar inmiddels komen er ook vaak kebab en pitabroodjes binnen bij Jean.

Zowel het bedrijf waar de bestellingen worden geplaatst als de politie zeggen dat ze er niks aan kunnen doen. Doordat er steeds nieuwe e-mailadressen worden gebruikt kunnen ze tot nu toe de dader nog niet opsporen. Alle pizza’s die Jean ontvangt stuurt hij direct terug. Wat niet alleen vervelend is voor hem, maar ook voor de leverancier. De pizzabakkers moet elke keer het eten weer weggooien. In het radioprogramma vertelde hij dat er op één dag een record is gevestigd van veertien leveringen tot 2:00 ’s nachts. Hij wordt er radeloos van.

Klinkt als een droom, is een nachtmerrie

Het klinkt eigenlijk als een droom: elke dag ongevraagd pizza’s op je deurmat krijgen. Toch is het een regelrechte nachtmerrie. De beste man kan nooit slapen. Ook een vriendin van Jean maakt op dit moment hetzelfde mee. Het zal dus waarschijnlijk gaan om een gemeenschappelijke vriend. De man die achter dit geintje zit is volgens hem  ‘nog niet jarig is’.

pizza's
Foto: Thomas Peham
LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…