Onderzocht: is whiskey werkelijk goed tegen verkoudheid?

Proficiat, het is je weer gelukt om het nieuwe jaar te beginnen met de weerstand van een fietslampje. Op kantoor hoor je de ene nies naar de ander, je typt liever een mailtje naar die collega die naast je zit om je stem te sparen en af en toe krijg je een koude rilling op je rug waardoor er haren overeind komen te staan waar je het bestaan niet vanaf wist. Met een beetje geluk heb je alleen een koudje gevat en blijft het daarbij.

Gelukkig is de oplossing nabij!

Whiskey

Hij staat namelijk in je drankkast: whiskey! Volgens Dr. William Schaffner, van het Vanderbilt University Medical Center, zetten je bloedvaten uit door het drankje, waardoor de infectie sneller verdwijnt en je je weerstand weer op peil hebt. Dus, ja, whiskey is werkelijk goed tegen je verkoudheid!

Voordat je nu naar de kast rent om een fles Jack op je lip te zetten, je moet het wel bij één glas houden. Meer alcohol zal je op korte termijn zeker beter laten voelen, maar zal op langere termijn een averechts effect hebben. Het beste kun je de whiskey mixen met de volgende ingrediënten, zodat je een beroemde Hot Toddy krijgt.

, Onderzocht: is whiskey werkelijk goed tegen verkoudheid?

Hot Toddy

De Hot Toddy, in Nederland ook wel eens ‘Grog’ genoemd, zit boordevol vitamine C die je weerstand een boost geeft. Deze mix van alcohol, thee en oma’s secret ingredients, gaat ervoor zorgen dat jouw verkoudheid verdwijnt als sneeuw onder de zon. So get cooking!

Wat heb je nodig?

  • Hete thee (gember of groene thee)
  • Whiskey
  • Citroensap
  • Honing
  • Snufje kaneel
  • Optie: gember (ontstekingsremmend)
  • Optie: kruidnagels of steranijs

Mix deze ingrediënten in een groot glas en drink het zo warm mogelijk op. Dit is goed voor de bloedcirculatie en zorgt ervoor dat niet alle alcohol verdampt is als je ‘m gaat drinken. Cheers!

Krijg je al braaknijgingen bij het idee van alcohol? Maak dan een kippensoep! Gooi er citroensap en gember bij en je zult zien dat het minstens zo goed werkt.

, Onderzocht: is whiskey werkelijk goed tegen verkoudheid?