Man food: 10 klassieke gerechten waar iedere man blij van wordt

CREDITS: Andrew Teoh

Je weet nooit of je schoonouders de volgende keer onaangekondigd voor je deur staan. Of ze iets willen drinken? Ja dat willen ze wel. Na anderhalf uur zijn ze alleen nog niet weg. Misschien toch maar vragen of ze mee willen eten? Oh, wat leuk dat je het vraagt, dat vinden ze ook wel gezellig. Maar nu door de mand, want wat ga je ze in hemelsnaam voorschotelen?

De meest klassieke gerechten die iedere man moet kunnen maken

Met een gebakken ei op een boterham kun je natuurlijk niet aankomen. Je moet eerder denken aan een goed gerecht met wild vlees. Of als je weet dat je schoonouders rond Kerstmis komen: misschien wel een vega gourmet. Want tja: niets is meer te gek tegenwoordig. Je moet overal rekening mee houden.

Om ervoor te zorgen dat je de volgende keer niet in de stress hoeft te schieten als er onverwacht bezoek aan de deur arriveert, denken wij vast met je mee. Dit zijn 10 klassieke gerechten die iedere man moet kunnen maken. Dan kun je vast beginnen met oefenen.

klassieke gerechten
Foto: amirali mirhashemian

1. Beer can chicken

Het is mooi weer, je zit buiten met je vrienden in de tuin en de BBQ is al aangeslingerd. Er mist nog één ding en dat is de kip op het blik. Een publieksfavoriet én niet eens moeilijk. Succes gegarandeerd.

2. Goede salade

Met een salade kan weinig fout gaan en daarnaast is hij aan de passen op de smaken van je gezelschap. Een gevulde en gebalanceerde salade is dan ook een perfecte toevoeging bij iedere maaltijd. Je kunt bij een salade ook meteen je kliekjes groenten uit de koelkast opmaken. Win-win.

traditionele recepten
Foto: Yoav Aziz

3. Quiche

Een quiche kun je vullen met allerlei verschillende ingrediënten. Daarom dat dit een van de klassieke gerechten is die je zeker moet kunnen maken. De bereiding is totaal niet moeilijk en wanneer je ‘m eenmaal onder de knie hebt kan hij super smaakvol zijn!

4. Spaghetti bolognese

Tja, de classic van de classics mocht natuurlijk niet uit het rijtje met klassieke gerechten ontbreken. Spaghetti bolognese gaat er bij vrijwel iedereen in en je hoeft hiervoor geen sterrenkok te zijn. Ook makkelijk wanneer je voor een grote groep kookt trouwens!

5. Klassieke gerechten met biefstuk

Het kopen van een goed stuk bierstuk is één ding, maar het bereiden is voor velen een grotere challenge. Het vlees dient met respect en beleid behandeld te worden. Een pro worden in het bereiden van biefstuk, check dan Zo bak je de perfecte biefstuk.

traditionele recepten
Foto: sunorwind

6. Spareribs

Een goede sparerib uit de keuken toveren is niet voor iedereen weggelegd. Toch is het wel het proberen waard, en wanneer het recept écht onder de knie hebt, wil iedereen alleen nog maar spareribs bij je eten.

7. Aardappel gratin

Voor de minder getalenteerde keukenprinsen is aardappel gratin een ideaal gerecht. De oven doet namelijk het grootste gedeelte van het werk en jij hoeft alleen maar even de keukenschaal te vullen. Daarnaast is ongeveer iedereen in Nederland hiermee opgevoed dus de meesten zullen het wel lusten.

8. Goede pasta

Een lekkere pasta kunnen de meetsen wel waarderen. Daarnaast, wanneer je eenmaal de basis onder de knie hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je er alle kanten mee op.

klassieke gerechten
Foto: Eneida Nieves

9. Gebakken rijst

Een vullende gebakken rijst is perfect om de restjes groenten in je koelkast voor te gebruiken. Daarom even leren hoe het moet, dan heb je vanaf nu wél altijd een plan.

10. Risotto

Als laatste nog een van de veelzijdige klassieke gerechten: risotto. Daar wordt je schoonmoeder waarschijnlijk wel blij van. Ook hier geldt trouwens weer, heb je de basis onder de knie, dan kun je er alle kanten mee uit.

klassieke gerechten
Foto: Travis Yewell