Dit zijn de enige echte officiele regels van Kingsen

CREDITS: Unsplash | Kobe Michael

Iedereen kent Kingsen en weet dat het gruwelijk uit de hand kan lopen. Mocht je het niet kennen dan is er iets fout gegaan toen je zestien of zeventien was. Dit was namelijk je piekmoment qua alcoholische versnaperingen en het drankspel Kingsen hoorde erbij. Er was eigenlijk maar één probleem: iedereen had zo zijn eigen regels. Mocht je het nu in een gekke bui weer willen gaan spelen bieden wij je handvaten. Dit zijn de enige échte ‘officiële’ regels van Kingsen.

De enige échte officiële regels van Kingsen

Het drankspel Kingsen speel je met een pak kaarten, joekels van glazen en een flinke voorraad drank. Alle deelnemers zitten om een tafel of in een cirkel. Om de beurt pakt iedere speler een kaart. Elke kaart heeft een eigen regel en die regels willen nog wel eens verschillen per groep. Je kunt het zelf zo gek maken als je wil, maar je kunt deze regels zien als leidraad.

We benoemen in de uitleg vaak het woord ‘atten’. Dit mag jezelf invullen wat je eronder verstaat. Je kan bijvoorbeeld ook in plaats van een heel biertje ‘atten’ ook kiezen voor een grote slok. Pussy dat je bent.

kingsen regels
Foto: Jack Hamilton

De cijfers

De kaarten met een cijfer erop – 2 t/m 10 – bespreken we eerst. Laat jezelf niet gek maken door wat anderen roepen en volg deze regels op:

2: Je moet zelf twee grote slokken nemen. Mocht je het nou wat gekker wil maken kun je dat aantal nog verhogen. Maar omdat de kaart twee aangeeft kun je dat getal net zo goed aanhouden.

3: De persoon links van je moet drie grote slokken nemen. Je hebt dus geluk; je hoeft zelf even niet te zuipen.

4: De persoon rechts van je moet vier grote slokken nemen. Hetzelfde verhaal als bij een drie, maar nu is de persoon aan the right side de lul.

5: Verboden woord. Als je een vijf trekt dan mag je een woord kiezen dat niet meer gezegd mag worden. Zodra dit wel gezegd wordt, moet die persoon atten. Het woord vervalt als iemand anders een nieuwe vijf trekt en een nieuw woord kiest.

6: Rijmen. De persoon die deze kaart trekt roept een woord en de anderen moeten hierop rijmen. Degene die niks meer weet moet atten.

7: Wissel! De draairichting waarop de spelers kaarten pakken veranderd.

8: De speler die deze kaart pakt mag naar de wc. Tijdens een potje mag er namelijk niemand naar de wc zonder deze kaart. Doet iemand dit toch dan moet hij twee glazen atten.

9: Tijd voor de crea bea’s. Wie een negen trekt mag een regel verzinnen en in de groep gooien. De regel geldt voor iedereen, dus ook voor jezelf.

10: Aanwijzen. Alle spelers houden hun hand in de lucht en tellen af van afgeteld van 3 naar 1. Daarna wijst iedereen een speler aan. De persoon waar de meeste spelers naar wijzen moet een vol glas bier atten.

De plaatjes

Boer: It’s payback time. Geef een andere speler een opdracht. Je kan iemand terugpakken voor wat hij/zij vroeger heeft gedaan. Don’t go easy. Indien hij deze opdracht niet doet, moet hij een shotje atten.

Vrouw: Duimen. Als een vrouw op tafel verschijnt moet iedereen zijn duim op tafel leggen. Wie dit als laatste doet moet een atje zetten.

Koning: The king, hier draait het om. Bij de eerste koning die getrokken wordt, maak je een speciaal drankje. De tweede en derde koningen die worden getrokken leg je daar bovenop. Degene die de laatste koning van het spel pakt, moet deze special at opdrinken.

Aas: Middelvinger. Je bent quizmaster totdat de volgende aas getrokken wordt. Quizmaster houdt in dat iedereen alleen maar vragen mag beantwoorden van jou terwijl ze hun middelvinger opsteken. Vergeten ze dat: drinken!

Zo dit waren de enige échte regels van het mooie spelletje Kingsen. Geniet, drink met mate en bedankt ons morgen maar voor de kater. Toch nog niet genoeg gedronken? Lees dan onder de foto maar eens verder. Je bent niet zomaar van ons af namelijk.

kingsen regels
Foto: Kobe Michael

Andere drankspellen

Mocht je er nu geen genoeg van krijgen en nog wat inspiratie willen om nog verder naar de klote te gaan, dan raden we deze drankspellen aan:

  • Fritzen
  • Captain
  • Bussen
  • Zappen
  • Beerpong
  • Boeren
  • Fuck de dealer
  • Mexxen

In het artikel: Dit zijn de 9 tofste drankspellen met uitleg krijg je haarfijn alles voorgeschoteld en ga je de avond van je leven hebben.

kingsen regels, Dit zijn de enige echte officiele regels van Kingsen