Highland Park x Helling 7: whisky pairing op het allerhoogste niveau

Whisky pairing hoort bij iedere man op het lijstje te staan om te doen. Want je houdt toch van eten én van whisky? Juist, een beetje man wel.

Omdat het whiskymerk Highland Park en het Amsterdamse restaurant Helling 7 dat weten, zijn ze een samenwerking aangegaan. Vanaf nu kun je in Amsterdam-Noord ultiem genieten van open-fire cooking met de krachtige, rokerige smaak van Schotse single malt whisky.

Proef nu het Highland Park-menu bij Helling 7, Amsterdam

Chef-kok Dirk Mooren is een pionier op gebied van het fenomeen open-fire cooking. Op deze alternatieve manier van bbq’en brengt hij veel meer dan stuk gegrild vlees aan de man. Om het nog een extra dimensie te geven is hij naar Orkney, Schotland gegaan om de magie van wilde contrasten te ontdekken. Hier deed hij inspiratie op voor een waar Highland Park-menu bij Helling 7.

Helling 7, <strong>Highland Park x Helling 7:</strong> whisky pairing op het allerhoogste niveau

Alternatief bbq’en

De wilde contrasten van de Schotse natuur vind je namelijk terug in single malt whisky van Highland Park. En dat al sinds 1798. De tegenstrijdige smaken van heidehoning en aromatische turfrook worden in evenwicht gebracht, waardoor het perfect te combineren is met gegrilde en gerookte gerechten. De onverwachte tegenspraak van smaken maakt het mogelijk voor Helling 7 om ook een onverwacht open-vuur-menu in kaart te brengen. Bij Helling 7 krijg je te zien hoe er wordt bereid met de Schotse whisky en hoe mooi koken op echt vuur kan zijn.

Het is een mooi voorbeeld voor de mensen die thuis nog steeds elektrisch barbecuen (als we dat barbecuen kunnen noemen – eigenlijk niet). Alternatieve manieren om te BBQ’en worden wereldwijd steeds populairder. Deze trend wordt dus tot leven gebracht door Dirk Mooren en Highland Park whisky. Boek snel een tafeltje bij Helling 7 en laat je meenemen in de wereld van whisky pairing op een rokerig hoog niveau.