Bucketlist: thuis een ‘Gin-roadtrip’ door Nederland maken

CREDITS: Ash Edmonds | Unsplash

Het is dé smaakmaker in onze cocktails met een goede bite. Het is een veelzijdig product en al jaren ongekend populair. We hebben het over de alleskunner in de drankwereld: gin. En nu is er goed nieuws voor alle ginliefhebbers. City Gin maakt het mogelijk om digitale ‘Gin Stedentrips’ te doen door Nederland. De verschillende gins nemen je mee naar de smaak van jouw favoriete stad.

Dit is je kans om een online gin roadtrip te doen

Het biedt de ultieme mogelijkheid om een online gin roadtrip te doen. Want laten we eerlijk zijn; een echte roadtrip om gin te proeven is nogal lastig nu. Dus waarom zou je het niet online doen? Geen gezeik meer wie de BOB is, maar gewoon samen genieten van alle smaken waar de steden bekend om staan.

gin, Bucketlist: thuis een ‘Gin-roadtrip’ door Nederland maken

City Gin

Maar hoe maak je de perfecte gin voor elke stad? De makers weten wel hoe. Ze vroegen minimaal 50 bewoners van iedere stad wat voor hen symbool staat voor de stad. Hierbij kan je denken aan verschillende elementen zoals kleuren van de stad, belangrijke iconen, typische lokale ingrediënten, highlights en quotes. De antwoorden brachten de kern naar voren om gin te baseren op vier elementen: kleur, iconen, ingrediënten en het verhaal van de stad.

City Gin heeft in totaal zeven gins ontwikkeld voor de volgende steden. Wij nemen je mee naar Amsterdam, Utrecht, Maastricht, Rotterdam en ‘s-Hertogenbosch.

Amsterdam

We beginnen natuurlijk bij de hoofdstad van ons mooie land. Eén van de grootste toeristische trekpleisters ter wereld. En dat is zeker niet zonder reden. De musea, de Jordaan, de Amsterdamse grachten, de bruine kroegen, de negen straatjes, de Dam en de lijst gaat zo maar door. Amsterdam staat voor vrijheid en dynamiek. Het is één grote multiculturele, bruisende stad met een rijke ‘food culture’. Dus vergeet de hapjes niet klaar te zetten. De botanicals van deze gin zijn; tulpen, rozen, engelwortel en citroen.

gin- amsterdam
Foto: Liam Gant

Utrecht

Als je 40 minuten naar beneden reist kom je in ’t hart van Nederland. De stad van de Domtoren en de unieke stekjes die verstopt zijn tussen de grachten. In de sfeervolle stad genieten we van een getapt biertje, maar ook zeker van een goede gin. Natuurlijk in één van de mooie parken zitten in deze historische stad of thuis… Utrecht is de stad voor jong en oud. De botanicals van de Utrechtse city gin zijn; dennentoppen, eiken hout, rozemarijn, citroen en appel.

Rotterdam

Op naar de stad die ook wel bekend staat als 010. Een stad vol karakter met het motto ‘Niet lullen, maar poetsen’. We hebben het natuurlijk over Rotterdam. Het is een moderne uitgaansstad, met chique winkels en architectonische kunststukjes. Maar bovenal de havenstad van Nederland. Deze multiculturele stad aan de Maas heeft het allemaal. De botanicals van Rotterdam zijn; kaneel, kruidnagels, kardemom, sinaasappel, anijszaad.

gin, Bucketlist: thuis een ‘Gin-roadtrip’ door Nederland maken
Foto: Harold Wijnholds

‘s-Hertogenbosch

Tijd voor Brabantse gezelligheid. Ja, ook als je niet uit Brabant komt kan het gezellig zijn. We zijn nu in ”s-Hertogenbosch. De stad van gastvrijheid, gezelligheid en natuurlijk een bourgondische levensstijl. Maakt niet uit of het zomer of winter is, het is altijd feest op de terrassen. Buiten Corona.

De bruisende binnenstad en het groen van het Bossche Broek maken de perfecte combinatie. En natuurlijk de Bossche bollen die al generaties lang beroemd zijn. De botanicals van deze mooie stad zijn; roze peper, gember, steranijs, sinaasappel, zoethout, citroen.

Maastricht

Last but certaintly not least, Maastricht. Het zuidelijkste puntje van Nederland is ook de laatste stop qua gin. Als je aan Maastricht denkt, denk je aan een bourgondisch leven en aan het Maastrichtse dialect. Na al die gin zal het ons niet verbazen dat je dit dialect in één keer vloeiend kan.

Het bourgondische leven en het dialect vind je overal terug op de levendige terrassen. Daarnaast leggen je hersenen ook gelijk de link met Andre Rieu. Fijn… Goed, de botanicals de gin uit Maastricht zijn; appel, vijgen, sinaasappel, iriswortel en citroen.

Oké, dat was ‘m alweer. Zo heb je toch nog die gin roadtrip kunnen doen. Maar dan met het comfort uit je eigen huis. Staat jouw favoriete stad er nog niet bij? Dan kan het zomaar zijn dat die er binnenkort wél is. Tegen die tijd kan je een machtige gin kiezen met je favoriete ingrediënten voor €39,95 via City Gin.