Pure chocolade heeft nog meer gezondheidsvoordelen dan gedacht!

CREDITS: Charisse Kenion | Unsplash

Als je eenmaal aan een chocoladereep begint kan je er vaak niet meer van afblijven. Stuk voor stuk breek je de chocolade doormidden. Tien minuten later blijk je het laatste stukje te pakken. Je kijkt om je heen. Heb je die reep nu serieus in je eentje gekanteld? Shit! Ben je er toch weer voor bezweken. Nu is een hele reep in één avond niet per se gezond, maar de juiste hoeveelheid pure chocolade per dag kan heel wat voordelen opleveren. Dat laten wij ons uiteraard geen twee keer zeggen. Kom maar door met die chocolade!

De gezondheidsvoordelen van pure chocolade

Nieuw onderzoek toont aan dat het je onder andere beter laat focussen, makkelijker laat praten, sneller laat denken en meer informatie laat verwerken. Als je die voordelen allemaal kunt gebruiken is het de hoogste tijd om wat chocolade erbij te pakken. Het gaat daarbij wel enkel om pure chocolade. In melkchocolade zitten meer melkvetten en suikers. Die zoete smaak proef je dan ook erg goed. Pure chocolade bevat daarentegen een hogere concentratie aan cacaopoeder, waar je lichaam blij van wordt. Er worden minder suikers en melkvetten toegevoegd bij de verwerking en het is daardoor een veel mindere dikmaker.

Fijn voor je brein

Inmiddels is er al veel onderzoek gedaan naar de werking van pure chocolade op de gezondheid. Het is je dan ook al vast bekend dat de grote hoeveelheid antioxidanten ervoor zorgen dat agressie stoffen in het lichaam worden geweerd. Uit het nieuwe onderzoek bleek dat de proefpersonen beter gingen presteren tijdens de cognitieve test. Dit heeft te maken met de flavonoïden in cacao die zorgen voor een betere bloedtoevoer richting de hersenen. Op die manier konden de proefpersonen zich beter focussen. Een kleine 30 gram pure chocolade per dag zorgt er al voor dat jij over deze voordelen beschikt. Dit komt neer op 150 tot 200 calorieën aan pure chocolade. Daarnaast zorgt die hoeveelheid ervoor dat je trek in andere snacks afneemt. Je weet wat je te doen staat!

pure chocolade
Foto: Markus Spiske
LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…