Goed vlees vraagt om een next level BBQ: hier is de Weber SmokeFire EX6

CREDITS: Foto: Weber

In Nederland is het vaker geen BBQ-weer dan wél. Daarom is het ook zeer gebruikelijk om bij 15 graden en een héél klein beetje zon het roosterfestijn al te laten beginnen. Want, weer of geen weer: BBQ’en is gewoon verrekte gezellig. Het zorgt ervoor dat de boys weer bij elkaar komen en genieten van een heerlijk biertje, enorm veel vlees en een (klein) zonnetje. Je kan dus wel stellen dat mannen door geroosterd vlees aan het spit met elkaar in touch blijven.

BBQ’en verbindt de boys

Dat BBQ’en ondanks het anti-BBQ weer in Nederland zeer populair is, lijkt een understatement te zijn: maar liefst 91% van de Nederlanders geeft aan te BBQ’en. Zo blijkt uit  onderzoek van Trendbox. Die saamhorigheid zien we zelfs niet bij het vieren van Sinterklaas, Kerst of Koningsdag. Oké, het is misschien ook niet helemaal te vergelijken met elkaar, maar toch: lapjes vlees op de BBQ verbindt mensen.

Al goed, hoe leuk BBQ’en ook is, elk voordeel heeft zo zijn nadeel. Zo kan het bijvoorbeeld met een onbetrouwbaar roostertje knap lastig zijn om te voorkomen dat je vlees niet aanbrandt. Daarnaast moet je zo’n BBQ ook weer grondig schoonmaken, en dat zorgt er wel eens voor dat je op hete kolen loopt.

BBQ
Foto: Weber

Weber BBQ on a new level

Dat half tipsy BBQ’en een leuke ervaring moet zijn, het vlees goed moet smaken en dat het schoonmaken makkelijker moet kunnen, weet Weber ook. Sterker nog: met hun nieuwe Smokefire EX6 pelletbarbecue, hebben ze dé BBQ op de markt gebracht die dit alles een stuk makkelijker maakt.

Vlees van de hoogste kwaliteit

Laten we to the point blijven. Bij BBQ’en draait het vooral om het vlees. De nieuwe pelletbarbecue van Weber is dan ook een echte allround BBQ. Met deze trouwe hittestoker kan je door het temperatuurbereik van 315 graden topnotch biefstuk dichtschroeien. Maar je kan ook minstens net zo goed prachtige briskets roken of taarten bakken voor de sweet tooths onder ons. Als kers op de taart is er dan nog de SmokeBoost functie die een heerlijke authentieke houtsmaak geeft aan je stukkie vlees.

Aan ruimte is er bij deze BBQ ook zeker geen gebrek. Met plek voor een maaltijd van acht personen en dubbele grillzones kan je de wereldkampioen burgers eten met gemak uitnodigen bij je cookout: van ruimte te kort zal geen sprake zijn.

BBQ, Goed vlees vraagt om een next level BBQ: hier is de Weber SmokeFire EX6
Foto: Weber

Innovatie ten top met de Weber BBQ

Dat dit geen gewone BBQ is, wordt nog maar eens onderstreept door onder ander de technologische mogelijkheden van deze Smokefire pelletbarbecue. De Smokefire wordt namelijk geleverd met een Weber Connect stap-voor-stap barbecue assistent. De dagdromers onder ons dromen al tijden van deze functie: de assistent koppelt met je smartphone en stuurt je notificaties wanneer je het vlees moet draaien of serveren. In de tussentijd kan jij dus rustig socializen met je maten en optimaal genieten van je pilsje. Niet alleen handig, het zorgt ook nog eens voor het perfecte vlees.

Het wordt dus steeds duidelijker dat deze BBQ een echte topper is wat betreft vlees bereiden. Wij willen nu niet té veel lof uitdelen, maar deze Smokefire verdient het wel: je kan namelijk niet alleen prachtig vlees bereiden, maar met de Gourmet BBQ System kan je nog véél meer. Met deze functie kan je gebruik maken van een Sear Grate, een Dutch Oven, een pizzaoven and so on. Ideale BBQ om indruk te maken op je amigo’s dus. 

Elegant en makkelijk schoon te houden

We hadden het er al even over: de BBQ moet heerlijk vlees kunnen bereiden, maar het zou ook zeer relaxed zijn als je hem niet zo grondig hoeft schoon te maken. Met de Smokefire kan je die wens gerust afvinken. Door het Easy-Clean systeem van de Smokefire wordt as en vet namelijk automatisch naar een uitneembare lade geleidt. Zo hoef je dus niet meer aan te kloten met een vetemmer naast de BBQ.

Last but not least is deze Smokefire ook een plaatje voor het oog. Met een porseleinen afwerking maakt het de Smokefire een zeer elegante BBQ, die niet alleen makkelijk schoon te houden is, maar vooral vlees bereid om je vingers bij af te likken.

Wij hebben zelf al even goed gebruik gemaakt van deze BBQ, en geloof ons: deze set zorgt voor een onvergetelijke avond BBQ’en. Meer weten over de Smokefire? Check het hier, of check direct alle andere topproducten van Weber.

BBQ
Foto: Weber