Dit is wat je drankje op een date over je zegt

CREDITS: Gian Cescon

Het is jullie eerste date, je bent zenuwachtig AF, maar je hebt de boel redelijk onder controle. De ober vraagt: “Wat mag het wezen?”. What to do next? Een complexe cocktail kan sophisticated zijn, maar misschien een beetje overdreven. Wijn dan? Oké, maar je hebt niet genoeg kennis van druiven. Een moccachino? Come on’ dude! Biertje dus?

Je wil natuurlijk een goede eerste indruk maken, dus je kleed je mooi, je let op je woorden, je bent een gentleman en ja, het drankje dat je besteld hoort hier ook bij. Ik ken iemand die op een date op een ijskoude winterdag ooit een kop warme chocolademelk met slagroom bestelde. Ze deden er zo veel slagroom op dat de tafel en z’n gezicht onder zaten. Dan kan je die goede eerste indruk wel vergeten… En dat weet ik omdat diegene yours truly was.

Maar wat dan wel?

Wat te drinken op een date?

Koffie

Als je een koffie date hebt, dan is de keuze makkelijk: koffie. Drinkt zij geen koffie, maar bijvoorbeeld thee dan moet je even snel nagaan of je dat zelf wel wil doen? Twee redenen. Het is altijd nice om hetzelfde te drinken, maar belangrijker nog: koffie stinkt. Wil je haar kussen vandaag, dan vergroot dit zeker niet je kansen.

Het is daarom makkelijk (en netjes) om de vrouw eerst te laten bestellen, kan je hier mooi op anticiperen.

Dit is wat koffie over je zegt:
“Deze boy is gewoontjes en zometeen stinkt hij uit z’n bek.”

Dit is wat espresso over je zegt:
“Deze boy heeft pit, maar hij stinkt straks wel uit z’n bek.”

Dit is wat een cappuccino over je zegt:
“Deze boy had hier misschien liever met een boy gezeten. Én hij stinkt uit z’n bek.”

Als ze zelf ook koffie bestelt, heb je niets te vrezen.

, Dit is wat je drankje op een date over je zegt
Foto: Logan Armstrong

 

Cocktail

Bestel je een Sex on the beach, Tequila Sunrise of een Mojito, dan heeft je date alle recht om direct op te staan, je een hand te geven en een Uber te bestellen. Bestel je een Negroni, Santiago Collins, Ginger Martini of Old Fashioned, dan wordt het voor haar een stuk interessanter.

Tip: niet iedere dame zal dit nice vinden, maar bestel voor haar ook een moeilijke cocktail waarvan je denkt dat ze die lekker vindt. Zonder met haar te overleggen.

Wat een simpele Chersonissos-cocktail over je zegt:
“Deze boy heeft nog minder smaak dan een ijsklontje. En die wil met míj uit?”

Dit is wat twee complexe cocktails voor jullie beide bestellen over je zegt:
“Pfoe, deze man is something else. Ik weet niet of ik dit wel wil. Oké ik wil dit.”

Melk

Dit is wat melk over je zegt:
“Je bent een zeer, zeer verontrustende jongen.”

Bier

Een biertje is altijd goed. Je wordt er lekker losjes van, maar kan jezelf prima onder controle houden. Maak er een speciaalbiertje van om wat minder ‘normaal’ over te komen. Pas wel op bij 8%+ speciaalbiertjes, want die kunnen er flink op klappen.

Als je met de auto bent, drink je sowieso niet. Laat haar zien dat jouw ruggengraat niet van slagroom is!

Dit is wat een pilsje over je zegt:
“…”

Dit is wat een speciaalbiertje over je zegt:
“Deze man heeft er verstand van.”

, Dit is wat je drankje op een date over je zegt
Foto: Elevate

Wijn

“Wat wil je drinken?” “Wijntje doen?” “Ja, is goed. Flesje doen dan maar?” En hier ben je lekker bezig, vriend. Samen een flesje delen is misschien wel het beste idee ooit. Dit om een aantal redenen: van wijn krijg je altijd een leuke dronk. En zij dus ook. Het is gezellig om meteen al wat te delen te hebben en je kan gelijk laten zien dat je dit goed kan. En je hebt een gespreksonderwerp: hoe vind je de wijn?

Zorg wel dat je wat basiskennis hebt over wijn. Gelukkig hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Zo kies je wijn als een wijnkenner.

Wat wijn over je zegt:
“Hij had veel liever een biertje gepakt, maar kiest een wijntje omdat hij het gezellig vindt om met mij samen een flesje te delen en oh jeej hoeveel heb ik al op joh alles draait, misschien moet hij me maar even naar huis brengen of zo. Wat een gentleman.”

Water

“Probeer je me te vergiftigen of zo?” Nee, water is natuurlijk top. Maar niet echt een spannende keuze. Maar wat drink je dan als je nog moet rijden? Frisdrank is het natuurlijk ook niet. Jus d’orange? Bewaar die maar voor het ontbijtje op bed, de volgende ochtend. Wij adviseren een Spaatje rood, ginger beer of alcoholvrijbier. Maar eigenlijk alleen maar omdat we dat zelf lekkerder vinden.

Wat water over je zegt:
“Gast, pak de volgende keer niet de auto als je een date hebt. Damn..”

, Dit is wat je drankje op een date over je zegt
Foto: Huy Phan