Dit is geen grap: drunkorexia bestaat echt 

CREDITS: Pexels | Pixabay

We kennen het allemaal; een avondje drinken wordt een groot zuipfestijn. Je hebt een paar biertjes teveel op, je vindt het een goed idee om over te gaan shots en het is zo 17:00 uur ’s nachts. Met als resultaat dat je de volgende dag niet meer uit bed komt en je jezelf niks meer kan herinneren.

Dit is geen grap: Drunkorexia bestaat echt

Op zo’n moment kun je nog maar één ding doen: even alles eruit kotsen en dan al het vettige eten bestellen waar je zo naar verlangd. Je zou denken dat veel mensen dit doen. Toch blijkt dat veel mensen na een avondje stappen bijna niks eten en gaan sporten omdat ze anders bang zijn dat ze te dik worden.

Drunkorexia, Dit is geen grap: drunkorexia bestaat echt 

Calorieën compenseren

Dit wordt ook wel Drunkorexia genoemd. Je wilt de calorieën compenseren die je hebt geconsumeerd door de hoeveelheid drank door de dag erna (bijna) niks te eten. Drunkorexia komt voort uit een Australisch onderzoek waarbij 479 respondenten aan hebben meegedaan. 82,7% van de respondenten maakt zich schuldig aan Drunkorexia.

28% van de respondenten slaan regelmatig en opzettelijk een maaltijd over, eten alleen maar gezond en sporten totdat ze er bijna bij neervallen. En dat gaat sneller dan je denkt als je niks eet of drinkt. We snappen dat er goed uitzien fijn is, maar dit gedrag kan niet door de beugel.

Is het ’t waard?

Sterker nog, als jij dit ook doet kan het heftige gevolgen hebben voor je gezondheid. Zo wordt de kans groter op leverfalen, kan je sneller hartproblemen krijgen, kun je last krijgen van geheugenverlies en is de kans groter dat je depressief wordt. Is het hebben van een perfect lichaam dit waard?

Alles met mate

De oplossing is simpel: alles met mate. Het is niet goed om jezelf elke dag lam te zuipen, weinig te en daarna extreem veel te sporten. Balans is key. Natuurlijk kun je er een avondje goed zat worden, maar zorg dan goed voor je lichaam de dag erna.

Drunkorexia, Dit is geen grap: drunkorexia bestaat echt 
Foto: Harrison Haines
LEES OOK