Lekkere zachte whisky’s die je moet proeven

Zoals Mark Twain heeft gezegd: ‘Too much of anything is bad, but too much good whisky is barely enough’. Wij hebben hele lekkere zachte whisky’s geselecteerd. Perfect om mee te beginnen, of simpelweg lekker van te genieten!

Hele lekkere zachte whisky’s

Glenfiddich 15 years Solera Reserva

Glenfiddich is misschien wel de meest gedronken single malt whisky ter wereld. Deze zijdezachte whisky is perfect voor een heerlijk warme avond. Met smaken van fruit, chocolade en houttonen is dit een hele veelzijdige whisky. Deze whisky is overigens zeer betaalbaar!

Lekkere zachte whisky's, Lekkere zachte whisky’s die je moet proeven
Credits: Mwabonje

The Glenlivet 12 years

Deze Schotse single malt whisky wordt gerijpt op eikenhouten vaten. Doordat de meerderheid van deze vaten sherry vaten zijn, heeft de whisky een zoete smaak. Door de zoete smaak en de zachte afdronk is dit een uitstekende, toegankelijke whisky. Ook deze lekkere zachte whisky is zeer betaalbaar!

Nikki Yoichi 12 years

Deze Japanse whisky is een wat exclusievere whisky. Deze whisky, afkomstig uit Hokkaido, wordt geproduceerd en gerijpt in de Yoichi distilleerderij. De zachte en karakteristieke smaakt geeft een rijke afdronk. Deze whisky heeft een flink prijskaartje, uitermate geschikt voor een speciale gelegenheid of als belegging!

Lekkere zachte whisky's, Lekkere zachte whisky’s die je moet proeven
Credits: Elevate

Tyrconnel 10 years Madeira Finish

Deze echte Ierse whiskey wordt 3 maanden afgewerkt in, je raadt het al, Madeira vaten. Door de fruitige smaken merk je de invloeden van Madeira goed! Dit is een hele goede Ierse whiskey voor een uitstekende prijs. Overigens is de Tyrconnel 10 years ook verkrijgbaar in een Port en een Sherry Finish.

‘Whisky, like a beautiful woman, demands appreciation. You gaze first, then it’s time to drink.’ – Haruki Murakami

Monkey Shoulder Blended Malt

De naam van deze whisky is misschien niet de aantrekkelijkste. De smaak echter wel! Sommige vinden een blended whisky lekkerder dan een single malt. Voor die mensen is dit een hele aantrekkelijke whisky. Met geuren van caramel, toffee, zoethout en een heel lekker bouquet is dit een echte aanrader! Bovendien heeft deze whisky ook een aantrekkelijke prijs!

Lekkere zachte whisky's, Lekkere zachte whisky’s die je moet proeven
Credits: Dylan de Jonge