De beste koffiecocktails die je zelf kan maken

CREDITS: Bigstock

Voor liefhebbers van koffie en cocktails gaat er niets boven het combineren van de twee voor de ultieme drankervaring. Geloof ons, we spreken uit ervaring.

Dit zijn de beste koffiecocktails die jij binnen een handomdraai hebt gefixt

Of je nu op zoek bent naar een manier om te ontspannen na een lange dag of indruk wilt maken op je gasten met een heerlijk en uniek drankje: koffiecocktails zijn de perfecte oplossing. En met onze dosis ervaring hebben wij de beste koffiecocktails geselecteerd die jij zelf binnen een handomdraai hebt gefixt.

Espresso Martini

Laten we beginnen met een absolute classic: de Espresso Martini. Eenvoudig te maken, maar wel verrekte veel smaak. Om een Espresso Martini te maken heb je espresso, wodka, koffielikeur en ijs nodig. Zet eerst een espresso en laat die afkoelen. Meng in een shaker de afgekoelde espresso, wodka, koffielikeur en ijs. Goed schudden en serveren in een gekoeld martiniglas. Garneer met koffiebonen en voilà, een overheerlijke Espresso Martini.

koffiecocktails, De <strong>beste koffiecocktails</strong> die je zelf kan maken
Foto: Bigstock

Cold Brew Negroni

Klinkt misschien gek bij een cocktail met koffie erdoorheen, maar deze Cold Brew Negroni is een heerlijk verfrissend drankje. Een twist op de klassieke Negroni met gin, en naar ons idee nét ietsjes beter door de koude koffie. Om deze verfrissende koffiecocktail te maken, heb je cold breed koffie, Campari, zoete vermout en ijs nodig. Meng de koude koffie in een shaker met Campari en zoete Vermout. Daarna goed schudden, zeven in een glas met ijs, garneren met een sinaasappelschil en je bent helemaal het mannetje.

Coffee Old Fashioned

De Coffee Old Fashioned is een variant op de klassieke cocktail waarbij het suikerklontje wordt vervangen door koffiesiroop. Een verfijnde twist, zo kunnen we dit drankje wel noemen. Om de koffiesiroop te maken combineer je gelijke delen sterke koffie en kristalsuiker. Roer tot de suiker is opgelost en laat het dan een tijdje afkoelen. Als de siroop is afgekoeld combineer je de siroop, bourbon en een scheutje bitters in een glas met ijs. Goed roeren, garneren met een sinaasappel en finito. 

Spiked Iced Coffee

Weer zo’n verfrissend koffiecocktailtje in deze lijst: de Spiked Iced Coffee is er eentje die perfect is bij warm weer. Niet dat dat vaak voorkomt in Nederland, maar goed. Om dit drankje te maken heb je sterke koffie, wodka, melk en siroop nodig. Meng de koffie, wodka, melk en siroop in een shaker met ijs. Goed schudden en zeven in een met ijs gevuld glas. Garneer met slagroom en een snufje kaneel en hoppa, je bent set voor de tropische dagen.

Irish Coffee

Ah, misschien wel onze favoriete koffiecocktail. Een heerlijke Irish Coffee is altijd dé beste keuze als je een drankje nodig hebt dat gezelligheid en warmte uitstraalt. Deze klassieke cocktail combineert koffie, Ierse whisky, bruine suiker en zware room. Zet eerst een kopje koffie en roer er naar smaak bruine suiker doorheen. Voeg vervolgens een scheut Ierse whisky toe en roeren maar. To finish it off een beetje opgeklopte slagroom en enjoy. 

Irish Coffee
Foto: Bigstock

Coffee Flip

Als je ons zou vragen wat het perfecte dessertdrankje is, hebben wij ons antwoord meteen klaar: de Coffee Flip. En nee, daar bedoelen we geen koffie mee die we een salto laten maken. Een Coffee Flip is een heerlijk romig drankje waar je gebrouwen koffie, brandewijn, zware room, eierdooier en suiker voor nodig hebt. Meng de koffie, cognac, slagroom, eidooier en suiker in een shaker met ijs, schud goed en daarna serveren met een snufje nootmuskaat.

Mokka Margarita

De Mokka Margarita is een unieke en smaakvolle koffiecocktail die de smaken van chocolade en koffie perfect combineert met natuurijk tequila. Espresso, tequila, Kahlua, chocoladesiroop en ijs is alles wat je nodig hebt voor dit heerlijke cocktailtje. Doe de espresso, tequila, Kahlua en chocoladesiroop in een shaker en shake. Daarna serveren in een glas met ijs, garneren met een chocolade espressoboon en genieten geblazen.

Koffie Manhattan

Een koffiecocktailtje die wel een beetje lijkt op de Cold Brew Negroni. Hij is in ieder geval net zo verfrissend vinden wij en bovendien is dit een perfecte cocktail voor een avondje uit. Om dit drankje te maken heb je cold brew koffie, bourbon, zoete vermouth en bitters nodig. Meng de cold brew koffie, bourbon, zoete vermouth en bitters in een shaker met ijs. Even voor de zekerheid trouwens, een cold brew koffie is dus niet hetzelfde als ijskoffie. Just checking.

koffiecocktails, De <strong>beste koffiecocktails</strong> die je zelf kan maken

LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in één zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…