Een Kerst met maatregelen, dit zijn de beste culinaire opties in Amsterdam

Jaar twee dat we in de winter aan onze huizen gekluisterd zitten. Gelukkig mogen we er dit keer vóór 17u nog tussenuit, dus er zijn opties tijdens de Kerstdagen. Wij hebben de lekkerste culinaire mogelijkheden in Amsterdam voor je op een rijtje gezet. Toch lekker als je niet zelf hoeft te koken voor 6 man in je studiootje van 3 bij 4. Right?

Culinair de Kerst door met maatregelen

IZAKAYA

Voor 17u kan je voor alsnog helemaal los bij IZAKAYA. Speciaal voor de feestdagen bieden ze een OMAKASE aan, een iconisch Japans menu. Het staat voor ‘ik laat het over aan jou’. En óf je het over kan laten aan de chefs van deze Amsterdamse hotspot. Daarnaast is er ook een Christmas dessert te bestellen, ook voor thuis (take-away en bezorging). Kijk de beelden en je bent verkocht:

Reserveren of bestellen doe je via de website van IZAKAYA.

, Een Kerst met maatregelen, dit zijn de beste culinaire opties in Amsterdam

THE BUTCHER

Wie kent THE BUTCHER niet? Dan is dit jouw moment om kennis te maken. Tussen 17 en 27 december kan je hier terecht voor de ‘Christmas Box’. De hipste burgerbar van Amsterdam zet hiermee een compleet menu op tafel, bestaande uit de iconische burgers, drankjes, frietjes en natuurlijk de bekende THE BUTCHER-saus. Je topt ‘m af met Red Velvet Milkshake. Weet jij een betere manier om Kerstavond door te komen?

Bestellen doe je via UberEats of ga langs bij een van de locaties.

, Een Kerst met maatregelen, dit zijn de beste culinaire opties in Amsterdam

THE DUCHESS

The kerstbox van Michelinsterren-restaurant THE DUCHESS is next level, maar exact waar Kerst voor staat. Op zowel 25 als 26 december heb je gegarandeerd een royaal diner op tafel, als je bij deze fancy zaak besteld. Wat denk je van Beef Wellington, mashed patatoes met truffel, parsnips, asperges én een verrassingsdessert. Laat hier een bijpassend wijnmenu op aansluiten en jij hoeft de deur niet meer uit.

Bestellen doe je (min. 48 van te voren) op de website van THE DUCHESS.

, Een Kerst met maatregelen, dit zijn de beste culinaire opties in Amsterdam

MR PORTER

Tweede Kerstdag voor de buis spenderen? Dat doen ze in Engeland maar al te graag. Maar wij hebben al genoeg binnen gezeten. Daarom biedt MR PORTER op zondag 26 december een ‘Boxing Day Roast’ aan, om toch de Engelse enigszins te eren. Groot fan van Pork Belly, Yorkshire Pudding en beef? Dit is the place to be, mate.

Reserveren doe je via de website van MR PORTER.

Toch liever een Sunday Roast at home? Je kan een Roast-box, met een aged ribeye, salted roasted sweet potato, broccoli en Yorkshire pudding, alles inclusief wijnmenu ook voor thuis bestellen via dezelfde website.

, Een Kerst met maatregelen, dit zijn de beste culinaire opties in Amsterdam

MOMO

Dit wil je. The Signature Box van MOMO. De allerbeste ceviche, sushi, taco’s en vele andere MOMO-klassiekers, in één box in een Kerst-achtig jasje afgeleverd. Oprecht, we hebben deze klassiekers mogen proeven van de week en dit is écht heaven in a box. Bestel je deze? Bereid je dan voor op de beste zalm die je ooit op hebt.

Bestellen doe je via de website van MOMO.

, Een Kerst met maatregelen, dit zijn de beste culinaire opties in Amsterdam

TONI LOCO

Klonk een dagje bankhangen je toch als muziek in de oren? Bestel dan gewoon lekker een pizza met Kerst, who cares? Tot 27 december bestel je bij Toni Loco een pizza in de vorm van een kerstboom, bestaande uit toppings zoals: mozzarella, gemarineerde kalkoen, paprika en tomatensaus. Hier kan je wel mee aan komen zetten bij je date!

Bestellen doe je via UberEats of ga langs bij Toni Loco.

, Een Kerst met maatregelen, dit zijn de beste culinaire opties in Amsterdam

LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…