Alcoholvrij hip? Dit iconische, zomerse Italiaanse aperitief stamt uit ’65

CREDITS: Crodino

Alcoholvrij is hot. In het straatbeeld verschijnen alchoholvrije slijters en op cocktailkaarten staan evenveel varianten mét als zonder alcohol.

Dat is mooi, want iedereen weet dat te veel van het goede nooit is. Maar er komt dus héél veel nieuws bij. En hoe onderscheid je jezelf dan nog? Nou, door al sinds 1965 hét alcoholvrije aperitief te maken.

Crodino Biondo: Italiaanse zonsondergang in een glas

Crodino brengt met Biondo al meer dan 50 jaar een iconisch bitterzoet drankje aan de man, en biedt daarmee al sinds jaar en dag een zomers, alcoholvrij alternatief.

, Alcoholvrij hip? Dit iconische, <strong>zomerse Italiaanse aperitief</strong> stamt uit &#8217;65
Foto: Crodino

Iconisch aperitief, iconisch verhaal

Het drankje is een synoniem voor Italiaanse zwoele zomeravonden. Door een mix van vijftien hoogwaardige kruiden en extracten van vruchten heeft Crodino Biondo een bite, maar nog steeds verfrissend met citrusachtige tonen. Dat hebben ze zelf mooi verpakt in ‘De Italiaanse zonsondergang in een glas.’ We kunnen het zelf niet mooier verwoorden.

Ondanks dat alcoholvrij nu hipper dan ooit is, was men in de jaren ’60 ook op zoek naar goede non-alcoholische dranken. Toen het sprankelende Italiaanse bitterzoete aperitief in ’65 het levenslicht zag, veroverde het direct harten. Het werd een cultuurdingetje. En het recept is nog steeds onaangeroerd gebleven. De basis van het Italiaanse drankje ligt nog steeds bij de eeuwenoude bron ‘Fonte Lisiel’. Hier in het pittoreske Italiaanse plaatsje Crodo krijgt het drankje zijn unieke karakter.

The perfect serve

Dat unieke karakter werd kracht bijgezet door het iconische flesje van 10c. Maar dat is direct een mooie inhaker: er is nu een 17,5cl variant, waardoor je nu nog meer kunt genieten. Plaats jezelf in de vitamine D van het zonlicht, zet een Italiaanse sound op, een antipasti-plank en maak je alcoholvrije avond zo af:

  • Vul een wijnglas vol met ijs
  • Schenk de Crodino Biondo (17,5cl, dus) in het wijnglas
  • Garneer met een schijfje sinaasappel

Op deze manier komt de intense citrus- en fruittoesten met de kruidige afdronk volledig tot zijn recht. Iets wat je het best zelf kunt ervaren, natuurlijk. Een 6-pack Crodino Biondo 17,5cl gaat over de toonbank voor €9,99. Een tientje voor zes Italiaanse zonsondergang-glazen: dat maakt je zomeravond een stuk beter, toch?

, Alcoholvrij hip? Dit iconische, <strong>zomerse Italiaanse aperitief</strong> stamt uit &#8217;65
Foto: Crodino
[/alert]Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crodino.
LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in één zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…