Creeer je eigen gin met je vriendengroep!

Elke kerel heeft het wel op zijn bucketlist staan: z’n eigen drank hebben. Al is het maar eenmalig. Of het nou een eigen biertje, wijn of iets sterkers is, dit wil iedereen. Zo ook wij, dus we zijn eens gaan rondkijken en kwamen uit bij Your Gin. Een prachtige unieke MANIFY GIN is het resultaat en we kunnen je vertellen: dit moet je zeker een keer gedaan hebben!

Zo gaat het in z’n werk:

Maak je eigen gin!

Gin tonics zijn al jaren mateloos populair. De trend kwam zo’n 6 jaar geleden uit Barcelona overwaaien waar volop genoten werd van gins in combinatie met tonic, verschillende garneringen en dat in een grote bel. Als je een G&T goed maakt is het een super lekker drankje en kan hij altijd: in de zon op het terras of tijdens het uitgaan. Hiervoor heb je wel een lekkere gin en goede tonics nodig. Of in het geval van een écht lekkere gin: kan je de tonic ook weglaten.

Bij het maken van je eigen gin moet je goed bedenken wat het smaakprofiel moet worden. De mannen van YourGin helpen je hiermee, maar het is ook goed als je veel proeft. Waar hou je in het dagelijks leven van dat ook prima in een gin terug zou kunnen komen? Je kan hier best ver in gaan. Oké, peperkoek met groene thee-smaak is misschien het beste idee, maar je kan alle kanten op.

, Creeer je eigen gin met je vriendengroep!

MANIFY GIN

Voor de MANIFY GIN zijn we gegaan voor een blend van jeneverbes, szechuanpeper, tijm, gedroogde citroen, korianderzaad, gember en beukenhout. Schudden wij dit zomaar uit onze mouw? Nee, door veel te proeven en een smaakprofiel in te vullen zijn we tot deze unieke mix gekomen. Het resultaat is een heerlijke gin die je zowel puur als met een neutrale tonic gedronken kan worden.

Vervolgens ga je het etiket ontwerpen, misschien wel minstens zo leuk!

Check YourGin om je eigen gin te maken en wat de stappen zijn die moet doorlopen. Ze adviseren je graag om tot de lekkerste smaakcombinaties te komen en het is chill dat alles in kleine batches van 500 ml flessen te bestellen is.

LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in één zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…