De margarita is al bijna een eeuw een vaste gast op menukaarten én in de handen van levensgenieters. Fris, complex en altijd met dat perfecte evenwicht.
Sleutel tot cocktailsucces? Cointreau L’Unique. Een Franse triple sec uit 1849 die bekendstaat om zijn kristalheldere sinaasappelsmaak. Gedistilleerd van zowel zoete als bittere sinaasappelschillen, en precies zo in balans dat het de scherpe randjes van tequila verzacht zonder het karakter weg te nemen.
Cointreau L’Unique en de kracht van de margarita
Met Cointreau L’Unique in de mix maak je geen drankje: je bouwt een ervaring. Of je nu kiest voor de pure klassieker, een pikante twist of een tropische uitspatting: dit zijn drie manieren om de margarita op topniveau te serveren.
Original Margarita
Blanco tequila, Cointreau L’Unique en vers limoensap vormen samen de ultieme driehoek. Maak een zoutrand op je glas, shake krachtig met ijs en giet het koud in. Garneer met een limoenschijfje. Tijdloos, fris en altijd een voltreffer. Net als dat witte overhemd van de barman.
Ingrediëntenlijstje
- 50 ml blanco tequila
- 30 ml Cointreau L’Unique
- 20 ml vers limoensap

Spicy Margarita
Voor wie het glas graag een beetje in vuur en vlam zet. Witte tequila, Cointreau L’Unique, vers limoensap, koriander en jalapeño leveren een cocktail die je smaakpapillen wakker schudt. Even shaken, in een gekoeld Old Fashioned-glas schenken en afmaken met een jalapeñoschijfje.
Ingrediëntenlijstje
-
50 ml witte tequila
-
30 ml Cointreau L’Unique
-
20 ml vers limoensap
-
2 takjes verse koriander
-
2 schijfjes jalapeño

Frozen Mango Margarita
Een vakantie in vloeibare vorm. Mezcal, Cointreau L’Unique, limoensap, suikersiroop, ijs en verse mango gaan de blender in tot een zijdezachte mix. Serveer in een glas met chililimoenkruiden op de rand en garneer met limoen of een palmtakje. Even nippen en je bent in Tulum (en dat zonder de wachtrij op Schiphol).
Ingrediëntenlijstje
- 60 ml mezcal
- 30 ml Cointreau L’Unique
- 20 ml vers limoensap
- 5 ml suikersiroop
- 7 ijsblokjes
- 5 blokjes mango

Zo maak je het perfecte zoutrandje
Om het af te maken hebben we hier ook nog een stappenplan voor het perfecte zoutrandje:
-
Snijd een partje limoen en wrijf hiermee over de buitenkant van de glasrand.
-
Strooi fijn zeezout (of een mix van zout en chilipoeder) op een plat bord.
-
Tik het glas voorzichtig in het zout – niet draaien, zo blijft het randje strak.
-
Laat het kort drogen voordat je inschenkt.
Extra tip: wil je een tropische twist? Gebruik suikerkristallen of kokosrasp in plaats van zout. En genieten maar.
