Een buitenaardse whisky: de Chichibu Intergalactic Series

De échte gentlemen onder ons is niet vies van een héérlijk neat glas whisky. Het brengt namelijk een bepaald gevoel van elegantie, mannelijkheid en statuur met zich mee. Je voelt je er speciaal door. Dat snappen wij heel goed, en het Japanse whiskymerk Chichibu ook. Daarom hebben zij deze maand de nieuwste editie van de Intergalactic Series uitgebracht. Deze serie brengt één van de meest kostbare en exclusieve Japanse whisky’s en geloof ons: deze whisky laat je écht speciaal voelen.

Exclusiviteit ten top: Chichibu Intergalactic Series

Dat dit drankje je het stukje exclusiviteit laat voelen dat je wil voelen als je whisky drinkt mag ook wel. Er zit namelijk een flink prijskaartje aan de whisky: de beginprijs luidt een whopping 1600 euro. Dat klinkt als een absurde prijs – oké, 1600 euro is ook niet niks – maar het is niet zo absurd als je weet dat de vaten voor de whisky súper zeldzaam zijn.

Distributeur van de whisky, Salud Distribution, gaf al aan dat er geen garantie is op de beschikbaarheid van de vaten om een nieuwe editie uit te brengen. Pas vorig jaar kreeg het merk te horen dat er twee nieuwe vaten gegund werden om weer een buitenaards goede whisky te maken.

Japanse whisky met Nederlandse bodem

Oorspronkelijk is deze exclusieve whisky gebotteld voor de Nederlandse liefhebbers en verzamelaars. Maar, het merk is ondertussen zo populair dat het bewonderaars over de hele aardbol heeft. Niet heel gek ook, want de whisky heeft een verrekt goede en authentieke smaak. Daarnaast worden de edities altijd in een minimale oplage uitgebracht. Om precies te zijn: 200 flessen per editie. Dat zorgt ervoor dat de flessen met de tijd alleen maar in de waarde toenemen. Beleggers, you reading this?

Be sharp for the next round

Dat deze serie héél speciaal is, werd nog maar eens duidelijk bij de release: binnen enkele minuten waren alle flessen uitverkocht. De nieuwe editie is nog wel online te verkrijgen, maar niet meer via de originele distributeur. Wil je nou in de toekomst één verrekt goede whisky in de kast hebben, of zie je hier de beleggingsmogelijkheid van het jaar in?

Kijk dan hier verder en be sharp next time.