Deze celebs hebben een eigen drankmerk

CREDITS: Chris F.

De één houdt van jenever en de ander kiest liever een tequila. Een ander gaat weer eerder voor een wodka en weer een ander pakt liever een glas whisky. Al met al zijn er tal van dranksoorten. Vervolgens heb je per dranksoort oneindig veel drankmerken. Denk bij wodka bijvoorbeeld aan Absolut, Grey Goose, Belvedere of Ciroc. Het is moeilijk om de drankmarkt te betreden met een nieuw drankmerk. De marketing van je eigen drankmerk is daarbij een van de belangrijkste aspecten. Hierbij gaat een hoop geld gepaard en dus zal je voor het totaalpakket het nodige geld moeten investeren.

Voor celebs die een eigen drankmerk willen maken gaat het iets handiger. Zij hebben al een groot bereik en met behulp van een juiste samenwerking kan dat drankmerk zomaar een winstvolle business worden. Een groot aantal beroemdheden hebben dan ook een poging gewaagd om een eigen drankmerk te ownen: van tequila tot wodka en van cognac tot whisky.

Deze celebs hebben een eigen drankmerk

 

50 Cent – Effen Vodka

In 2014 besloot 50 Cent om mede-eigenaar te worden van Effen Vodka. Deze wodka is van Nederlandse bodem en wordt gezien als een ultra-premium vodka. De naam is te danken aan de vele malen destilleren en het filteren. Vervolgens hou je op die manier een gladde wodka overook wel een Effen Wodka genoemd. Binnen een jaar nadat 50 Cent heeft geïnvesteerd in dit merk is de omvang al verdubbeld. Effen Vodka kreeg daarnaast een boost door de promotie op de Super Bowl 50 waarmee 50 Cent verbonden was. In de zomer van 2017 heeft de zanger echter een groot gedeelte van zijn aandelen in het bedrijf verkocht. Het zou gaan om ongeveer 53 miljoen euro.

https://www.instagram.com/p/Bp7b0uCAR9k

Justin Timberlake — Sauza 901

Deze Grammy-winnende zanger en acteur is een tequilaliefhebber en wilde daarom zijn passie en toewijding aan al zijn fans kunnen geven. Een samenwerking met Casa Sauza is het resultaat. Dit bedrijf bestaat al sinds 1873 en is opgericht door Don Cenobio Sauza. Het is onder andere gevestigd in de Mexicaanse stad Tequila. Casa Sauza en Justin Timberlake creëerden samen de drievoudig gedistilleerde Sauza 901 tequila. De naam verwijst naar het kengetal van de hometown van de zanger: Memphis.

Jay-Z – D’USSÉ Cognac

Dat de zaken goed gaan bij Jay-Z is algemeen bekend. Vorig jaar stond hij namelijk op een gedeelte vijfde plek van de jaarlijkse Forbes America’s Wealthiest Celebrities met een vermogen van omgerekend 800 miljoen euro. Dit bedrag is te danken aan meerdere projecten. Zo heeft Jay-Z aandelen in Armand de Brignac champagne en heeft hij zijn eigen cognac merk D’USSÉ. Die aandelen van het champagnehuis heeft hij gekocht nadat hij de luxe champagne Crystal is gaan boycotten. Dit merk promootte Jay-Z namelijk vaker in zijn muziekvideo’s, maar de directeur van Crystal vond het maar niets dat rappers deze champagne dronken. Hij investeerde daarom in Arman de Brignac en besloot later om verder de drankmarkt te veroveren met zijn eigen cognac.

https://www.instagram.com/p/BtcCctWFwln/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

AC/DC – Thunderstruck Tequila

De Australische hardrockband heeft een tequila op de markt gebracht die zij vernoemd hebben naar de uitgebrachte single Thunderstruck in 1990. De Thunderstruck Tequila is verkrijgbaar als Silver, Reposado en Añejo tequila voor ongeveer €30. De mannen van AC/DC hebben zich al vaker in de drankmarkt verdiept. Eerder brachten zij namelijk al hun eigen bier en wijn uit. Dit ondanks het overlijden van de zanger Bon Scott in 1980 door een alcoholvergiftiging.

Drake – Virginia Black Whiskey

Hij werd bekend door zijn rol in de Canadese dramaserie ‘Degrassie: The Next Generation’ in 2002. Inmiddels heeft hij vier Grammy Awards binnengesleept en in totaal 123 awards gewonnen. In juni 2016 besloot hij samen met Brent Hocking een whisky uit te brengen. In het eerste jaar werden er al 30.000 duizend flessen verkocht en het tweede jaar zou dit zijn verdubbeld. Ook Brent Hocking heeft een groot aandeel aan dit succes. Deze man is namelijk de oprichter van DeLeón Tequila. Een aantal flessen werden hiervan verkocht voor maar liefst €900. De kennis van Hocking gecombineerd met het bereik van Drake is de succesformule van Virginia Black Whiskey.

Sean Combs – Ciroc Vodka

Puff Daddy, P. Diddy, Diddy of Sean Combs. Hoe je deze Amerikaanse hiphop fenomeen ook noemt, ook hij is thuis in de drankmarkt. Het eerder stervende Ciroc Vodka wilde een poging wagen om de merkbekendheid op te krikken. Dit deden zij door P. Diddy het gezicht te maken van het merk. Deze keuze is een goede beslissing geweest, want Ciroc Vodka werd al snel een van de beste wodka’s ter wereld. Mede hierdoor heeft Puff Daddy inmiddels een vermogen van ruim 700 miljoen euro.

https://www.instagram.com/p/BtbTulvlmLm/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

David Beckham – Haig Club Whisky

De Haig Club Whisky s vernoemd naar John Haig. Deze man is de oprichter van de Cameronbridge distilleerderij. Dit is de grootste graandistilleerderij van Europa en claimen ook de oudste te zijn. Het whisky bedrijf sloeg de handen ineen met ex-voetballer David Beckham en creëerde zo de Haig Club Whisky. Deze grain whisky is een geschikte keuze voor zowel de whisky expert als de personen die normaal geen whisky drinken door de pure smaak.

https://www.instagram.com/p/BldMCmWHKUn/

George Clooney – Casamigos Tequila

Het begon allemaal bij een hobby. George Clooney en zijn vriend Rande Gerber hebben een huis naast elkaar op het landgoed Casamigos in Mexico. Ze dronken daar veel tequila in onder andere kroegen en restaurants. De een lekkerder dan de ander en een aantal duurder dan de rest. Zij besloten samen een tequila te maken die zij beide lekker vonden. Geen winstoogmerk, maar de bedoeling om een whisky te creëren die voor iedereen te drinken zou zijn: geen last van een brandende keel, een soepele tequila, het juiste smaakprofiel en zonder last van kater. Binnen twee jaar hebben zij 700 samples geprobeerd en hebben uiteindelijk de ultieme tequila gevonden die zowel bij hunzelf als bij hun vrienden geliefd was. Eind 2017 werd het bedrijf verkocht aan drankgigant Diageo voor ongeveer 900 miljoen euro. Clooney en Gerber blijven betrokken bij de tequila en testen nog steeds ieder nieuw brouwsel.

Bob Dylan – Heaven’s Door Whiskey

Deze iconische Amerikaanse wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van de Verenigde Staten in de twintigste eeuw. Hij heeft niet alleen meerdere Grammy Awards gewonnen, maar ook een Nobelprijs voor literatuur. Bob Dylan besloot zich daarom te richten op wat anders: de drankindustrie. Hij bracht een whisky op de markt met de naam Heaven’s Door. Die naam is een ode aan het door hem gecomponeerde nummer Knockin’ on Heaven’s Door uit 1973. Die uitvoering heeft helaas nooit een nummer één notering behaald. Guns N’ Roses scoorde met het nummer wel een wereldhit.

https://www.instagram.com/p/Btl4e7Nns4R/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in één zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…