Baden in bier wordt realiteit in deze Belgische bierspa

Bier is en blijft een machtig goedje. Soms heb je er gewoon genoeg van, maar krijg je er geen genoeg van. Oké, een drankspel wordt snel te veel van het goede en we snakken op dit moment naar een ontspannend biertje. Het zou dus helemaal mooi zijn als deze twee facetten gecombineerd zouden kunnen worden ‘bier en ultieme ontspanning.’

Goed nieuws. De Belgische spa genaamd Bath & Barley geeft je de optimale gelegenheid hiervoor. En niet zomaar. Je kunt hier namelijk heerlijk ontspannen onder het genot van bier, letterlijk. In de bierspa lig je namelijk echt in een bad van bier. Mooier kan toch niet?

Baden in het bier wordt realiteit in deze Belgische bierspa

Het kan dus echt, ondergedompeld worden in een bak met vloeibaar goud. Waar het in Tsjechië de normaalste zaak van de wereld is, is Bath & Barley in Benelux de eerste spa die dit machtige idee introduceert. In de privéruimtes van dit Belgische hoogstandje kun je in alle rust genieten van je bier en in je bier. Juist ja. En dit is hoe dat werkt.

Hoe het werkt

Deze Belgische bierspa verschilt niet veel van een normale spa. Hier kom je namelijk ook om te ontspannen. Behalve dan dat je niet alleen in het water ligt, maar daarbij hop, gerst en gist zijn toegevoegd wat voor bier zorgt. Eigenlijk heel anders dus. De eerste stap is om de juiste hop te kiezen en je daarna voor te bereiden om heerlijk te gaan baderen. Dit doe je onder het genot van, niet geheel verassend, een lekker biertje. Je voelt jezelf koning te rijk in dit traditionele eikenhouten bad van 39 graden. En het kan natuurlijk niet ontbreken: naast het bad staat je verkoeling in de vorm van een prachtige biertap. Proost.

Arrangementen

De complete bierspa-ervaring gaat je zo’n €99,- kosten. Hierbij krijg je een kamer met een mooi gevuld bad en zelfs een groot strobed om te relaxen. Als je hier nog eens €40,- bijlegt heb je een luxe-arrangement. Voor deze prijs kun je met twee personen een kamer gebruiken met een bad, een grote strobank, een sauna en zelf een eigengemaakte emmerdouche van eikenhout. Deze twee arrangementen kun je beide upgraden voor meerdere personen en baden. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een avondje ontspannen met de mannen, is dit je kans.

Bierbaden zijn goed voor je

Je doet dit natuurlijk niet voor niks, voornamelijk voor het bier drinken waarschijnlijk. Maar toch is het liggen in deze alcoholische versnapering gewoon goed voor je lichaam. Daarom hebben we vijf voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Het verzacht en voedt de huid
  • Pure mentale ontspanning
  • Verlicht spanning in de spieren
  • Verwijdert gifstoffen
  • Een goede reden om weer even flink wat bier weg te gieten