Gouden touch: ABERFELDY viert 125-whisky-ervaring met exclusief gebottelde whisky

Het Schotse whiskymerk, ABERFELDY, viert dit jaar haar 125-jarige bestaan. En reken er maar op dat ze die verjaardag eens even goed vieren. 

ABERFELDY vertaalt 125 jaar aan ervaring in exclusieve whisky

De exclusieve ‘25 Year Old’ waarmee de eeuwenoude distilleerderij trakteert, is namelijk een feestje voor je smaakpapillen. Daarin proef je de 125 jaar aan whisky-ervaring, én het kenmerkende zachte, honingachtige en wasachtige karakter.

ABERFELDY, <strong>Gouden touch:</strong> ABERFELDY viert 125-whisky-ervaring met exclusief gebottelde whisky
Foto: ABERFELDY

Oefening baart kunst

Tja, met 125 jaar aan ervaring onder de armen, mag je ook wel iets verwachten. Oefening baart kunst natuurlijk. Sinds de oprichting in 1898, legt ABERFELDY met haar eeuwenoude technieken, zoals langdurige fermentatie, dan ook de basis voor de Schotse wereld van whisky. Combineer dat met een rijping op Oloroso sherryvaten – zoals bij de ‘25 Year Old‘ het geval is – en je hebt een whisky die perfectie benadert. Wij kunnen het weten, amigo. Maar als je Stephanie Macleod, ABERFELDY Malt Master en vijfvoudig winnaar van de titel ‘Master Blender van het Jaar’ bij de International Whisky Competition, hoort, ben je helemaal verkocht.

‘De muren van de charmante distilleerderij zijn doordrenkt van geschiedenis en erfgoed, je ziet dat de traditie van whisky maken generaties teruggaat. Samen met het team onder leiding van Distillery Manager, John MacKenzie, en het getalenteerde team van blenders hebben we de eer om verleden, heden en toekomst in elke fles ABERFELDY in evenwicht te brengen.’ Een quote die je ziet en proeft in de 25 jaar oude single malt die afkomstig is uit een first-fill Oloroso Sherry-vat.

ABERFELDY, <strong>Gouden touch:</strong> ABERFELDY viert 125-whisky-ervaring met exclusief gebottelde whisky
Foto: ABERFELDY

’25 Year Old’ is het perfecte cadeau.. Om te ontvangen

Naast de eeuwenoude technieken en de rijping van 25 jaar op speciale Olorosy sherryvaten, draagt ook de locatie van de distilleerderij bij aan de smaak van de whisky. Gelegen in de Schotse hoogland, op steenworp afstand van de Pitilie Burn-rivier, dragen de gouden mineraalafzettingen in deze rivier absoluut bij aan de kenmerkende smaak van de whisky. Leuk feitje: door deze ‘golden dram’ gebruikt ABERFELDY goudkleurige etiketten voor de verpakking van de ‘25 Year Old’.

Jongere broertje als alternatief

Omdat de ‘25 Year Old‘ flessen bijzonder exclusief zijn, tippen we je uit voorzorg ook alvast even over het jongere broertje: de ‘12 Year Old‘. Deze premium single malt Scotch whisky komt voort uit het zuiverste water en de fijnste gemoute gerst. Combineer dat met het eeuwenoude maakproces van ABERFELDY, en je hebt een whisky die een honingachtige smaak brengt met tonen van vanille, toffe én een vleugje rook. Qua smaak doet ‘ie dus zeker niet onder voor zijn oudere broer. Net als de 25YR, wordt de 12YR verpakt in een luxe gouden case. De editie is alleen tijdens de feestdagen beschikbaar, dus maak er gebruik van. Voor nog geen vijftig euro heb je deze ‘Goldbar’ al in je handen.

 

LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in één zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…