5 basic kookskills die je moet kunnen volgens Gordon Ramsay

CREDITS: Anastasia Shuraeva

De uitspraak ‘kleren maken de man’ kun je zelfs nog horen in een doodstille bibliotheek. Maar ‘koken maakt de man’ horen we wat minder vaak voorbijkomen. Dat is eigenlijk jammer, want als je goed kan koken dan heb je goud in handen. Je kan er jouw familie mee verrassen of een een dame volledig inpakken op een eerste date. Het is fijn om te weten dat koken niet moeilijk hoeft te zijn. Een paar basic kookskills zijn namelijk al een goede stap in de richting.

5 basic kookskills – Easy peasy lemon squeezy

Door jouw drukke levensstijl denk je vaak geen tijd te hebben om te koken. De verleiding om een maaltijd af te halen is groot. Tóch is het belangrijk om veelal thuis te blijven koken. Het scheelt je niet alleen veel geld, want als je thuis kookt weet je ook wat je erin doet. Zo weet je zeker dat je een gezonde maaltijd op tafel zet.

Met thuis een maaltijd op tafel zetten bedoelen we geen kant-en-klaarmaaltijd. Daar zitten enorm veel suikers in, waardoor zo’n gerecht negen van de tien keer ongezond is. Dus het is tijd om zelf de handen uit je mouwen te steken. Koken kan easy peasy lemon squeezy zijn, als je maar de juiste stappen volgt. En wie anders dan Gordon Ramsay gaat je daarbij helpen.

Check ook: Maak indruk bij een vrouw met deze zeven skills

kookskills
Foto: Jorge Zapata

Master 5 Basic Cooking Skills – Gordon Ramsay

The one and only Gordon Ramsay legt je in een video 5 basic kookskills uit die je moet kennen als moderne man. Het gaat om de volgende skills, die áltijd van pas komen:

  • Een ui snijden
  • Rijst koken
  • Het fileren van een vis
  • Een mes slijpen
  • Pasta koken

Ramsay laat je op zijn eigen manier – snel en duidelijk – zien hoe je deze skills thuis kan toepassen. Kijk en leer.

Check ook: 15 skills die iedere moderne man moet hebben