Fitgirl Friday: Marije van der Made

Het mooiste moment van de week is weer aangebroken: het moment dat we een interview publiceren met onze favoriete Fitgirl van deze week. Deze week is dat niemand minder dan Marije van der Made, een super leuke Fitgirl en ook nog eens een collega-magazine-persoon! – maar daar komen we later op terug ;-)..

Lees ons interview met de enthousiaste en knappe Marije:

Fitgirl Friday - Marije van der Made 1

Fitgirl Friday met Marije

Marije is 27, woont in Amsterdam en is, naar eigen zeggen, het typische meisje met meer mannelijke vrienden, dan vrouwelijke. “Maar als ik alleen thuis ben zing ik stiekem best vaak heel hard mee met alle Disney soundtracks. Maar dat is geheim, dus blijft wel tussen ons, toch?”

Haaalloooo Marije! Hoe kom je er nou bij om bij om zo druk te zijn met sporten en gezonde voeding?
“Dat begon al járen terug. Ik denk dat bijna iedere vrouw zich wel herkent in het ‘net een paar kilo’s te zwaar voelen’. Een paar jaar geleden begon ik met krachttraining en vorig jaar heb ik, dankzij Rockstar Lifestyle, een spoedcursus fit worden gehad. Ik lees ook, al vanaf m’n tienerjaren, boeken over voeding (nee niet alleen maar menukaarten), at bijvoorbeeld alleen maar volkorenbrood in plaats van witbrood en lijnzaad gooide ik tien jaar terug al door m’n kwark. Dat was toen wel ‘raar’. Soort foodhipster zou je kunnen zeggen, haha.”

Fitgirl Friday - Marije van der Made 14Je bent editor bij Women’s Health, wat houdt deze functie precies in?
“Ik schrijf voornamelijk stukken voor de website, maar werk ook mee aan het magazine en events. Ik mag zelf van alles qua sport en materialen uitproberen en ben vaak op pad voor mijn werk. Je hebt van die banen die van buitenaf echt een droom lijken en alles wat je zou willen. Dit is die zeldzame die dat ook echt is, vind ik. Lucky me!”

Doe je naast hardlopen en fitness nog andere sporten?
“Op dit moment niet echt, maar kickboksen en atletiek zijn wel de revue gepasseerd. Tellen Netflix-marathons ook?”

Hoe ziet je sportschema er ongeveer uit?
“Het is een enkelzijdig bedrukt A4-tje met woorden erop en een koffievlek. Oh wacht. Ik train nu zo’n vier keer per week, waarbij ik echte krachtoefeningen afwissel met wat HIIT trainingen.”

Steek je veel tijd in een gezonde voeding? Wat is je favo gezonde maaltijd?
“Mwah, gezonde voeding hoeft niet eens heel veel tijd te kosten. Gewoon twee keer zoveel avondeten maken en je mealprep is done. Ik word heel blij van bakken voer met heel veel verschillende ingrediënten door elkaar: avocado, ei, kip, groente.. etc.”

Waar ben je het meest trots op van je lichaam?
“M’n upcoming spierballen, haha! Ik ben een beetje een douchebag in die zin en laat mijn vriend om het kwartier checken hoe groot mijn biceps zijn…”

Je hebt ook ooit een stuk over (onze tweede Fitgirl) Marit geplaatst, wie van onze voorgaande Fitgirls ken je nog meer?
“Esmee (workthates) is een vriendinnetje, we hebben samen hard gefaald tijdens lesjes kickboksen. RunningLau, Annemerel, Marit en Carmen ken ik via Women’s Health.”

Ben je meer een party-animal of kijk je liever een mooie film?
“Oef. Ik hou van feestjes, maar daar heb ik niet altijd de energie meer voor met mijn schema. Wel het liefst feestjes met foute muziek, trouwens. Maar een mooie film vind ik op z’n tijd ook echt heerlijk!”

Wat zijn je favoriete films dan?
“Qua films ga ik voor Inception, La vita è bella en Memento.”

Fitgirl Friday - Marije van der Made 8

Wat moet een man echt niet doen als hij je hart wilt veroveren?
“Uhh.., mijn chocola opeten. En alleen maar over zichzelf praten. En onaardig zijn tegen serveersters (even ervan uitgaande dat we al op date zijn hè). En nare dingen zeggen over mijn kat. Of mijn familie. Oh jee, klink ik nu als een soort maffiosi? Nah, dat mag eigenlijk wel. Stay scared, boys!”

Haha, en wat wel?
“Mij aan het lachen maken. En chocola halen!”

Ok, gaan we doen (keertje)! Thanks voor het leuke interview! Volg Marije NU! op Instagram, want ze is te leuk om niet af en toe in je feed voorbij te zien komen!

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Weekend Desires #338
Grandioos. Het is vrijdagmiddag. En dat vinden we grandioos: meer kunnen we er ook niet van maken, toch? View this post on Instagram A post shared by…
Weekend Desires #337
Weekend! Of toch nog niet… Hoe dan ook: onze Weekend Desires wordt er niet minder om. View this post on Instagram A post shared by @sushinght View…