Fitgirl Friday: Jaimy van Leeuwen

Ein-de-lijk is het zover! Deze week leek wel een eeuwigheid te duren. Eindelijk is het dan toch echt de laatste dag van de werkweek. Maar voordat we het weekend ingaan is het nog heel even Fitgirl Friday! En wat voor één, we hebben vandaag een Fitgirl met betoverende ogen! Gents, wij presenteren u: Jaimy van Leeuwen van FitwithJai!

Interview met Fitgirl Jaimy

Jaimy is een 20-jarige sportieve en vrolijke meid. Ze is constant met sport en health bezig. Buiten haar eigen trainingen, zit ze momenteel midden in de opleiding Personal Trainer en werkt ze bij Healthcity. “Heerlijk als je van je hobby je werk kan maken.” Verder heeft ze nóg een bijbaantje bij herenmode Berry Shop in Amsterdam: “Een man is pas compleet als hij, naast een goed lichaam, ook nog goed gekleed is!”

Jaimy van Leeuwen - Figirl Friday 4Hoe is deze ambitie voor sporten begonnen?

“Ik ben zelf tot twee jaar geleden best een beetje stevig geweest. Ik heb dit kunnen veranderen door lekker te sporten en door daarbij gezond te eten kreeg ik het lichaam waar ik vroeger alleen maar van kon dromen. Ik wilde blijer met mezelf zijn en door het sporten en gezond eten werd ik dat. Je kan nooit 100% tevreden zijn, maar ik ben al een stuk gelukkiger met waar ik nu ben.”

Hoe ziet je sportschema er ongeveer uit?

“Ik probeer drie keer in de week benen en billen te trainen en twee in de week borst, schouders en rug. Daarbij probeer ik twee per week in de week hard te lopen om m’n conditie goed op peil te houden, omdat ik ook graag een marathon zou willen lopen. Buikspieren probeer ik er altijd wel een beetje bij te combineren.”

Oké, dan gaan we nu door met wat dilemma’s:

Squaten of deadliften?

“Deadliften, omdat dat toch net meer doet voor de billen en lekker de hammies laat branden.”

Bezig zijn met gezond eten of met sporten?

“Dan kies ik toch echt voor sporten. Ik hou van koken en natuurlijk ook van gezond eten, maar eet ook wel eens iets minder gezond. Sporten sla ik nooit over dat is gewoon m’n verslaving.”

Ochtend of avond?

“Ochtend én avond ook goed? Haha, ik ben eigenlijk altijd best vrolijk en fit! Kan elk moment van de dag wel trainen, maar als ik écht moet kiezen kies ik dan toch voor ’s ochtends. Voel je je de hele dag vaak lekkerder en voldaan.”

Hakken of sneakers?

“95% Van m’n tijd ben ik een sneaker girl, maar eens in de zoveel tijd een skinny jeans of een jurkje met een goeie hak vind ik toch ook altijd wel heel leuk.”

FitwithJai - Figirl Friday 2Eiwitshakes of niet?

“Nee, ik gebruik niet echt eiwitshakes. Heel soms een schepje voor m’n proteïne pancakes, maar ik haal m’n eiwitten gewoon lekker uit eten.”

Billen, buik of borsten?

“Hmm, ik zou graag billen zeggen, omdat ik graag dikke billen zou willen hebben. Maar ik dan kies ik toch voor borsten, dat zijn m’n 2 sterkere punten ;-)”

Stoere man of grappige man?

“Grappige man! Ik hou van een man die een lekkere babbel heeft. Hij kan wel stoer zijn, maar als je niks te babbelen hebt met z’n tweeën.. Dat is ook maar saai.”

Sporten om het er goed uit zien of voor de duurzaamheid van je lichaam?

“Ik zou graag zeggen voor duurzaamheid. Dat zou mooi klinken, maar ik train gewoon ook echt om er een beetje goed uit te zien. Ik voel mij ook veel beter sinds ik afgevallen ben!”

Yoga pants of geen pants?

“No pants are the best pants toch?! Haha, ik zou zeggen lekker no pants dan ben ik echt thuis!”

Dat vinden we mooi om te horen! Oké, next: Buiten sporten of binnen sporten?

“Binnen sporten. Buiten vind ik alleen leuk als ik cardio morning heb en ik door de volle zon kan lopen. Liefst broekje, sport bh en uitzicht op een blauwe zee en een wit strand…”

Wintersport of zomervakantie?

“Na de vorige vraag kon je deze dus al bedenken: Ik ben een zomer meisje. Geef mij maar een strand, bikini en een heerlijk zonnetje. Als ik sport om m’n lichaam een beetje leuk te maken, ga ik toch niet in zo een dik pak lopen en m’n lichaam verstoppen!?”

Nee, dat is inderdaad een slecht plan! Laatste vraag: Op zaterdagavond in de kroeg/club of niet?

“Ik hou ook van m’n bankje, maar de komende maanden komen de festivalletjes er weer aan.. Nou, daar zeg ik zeker geen nee tegen! Buiten sporten en gezond leven kan een borrel op z’n tijd met vriendinnen, kan ook echt geen kwaad!”

Thanks, Jai, voor je tijd en enthousiasme! 

Volgen die chick

Ook helemaal dol op Jaimy? Volg haar dan snel op Instagram of Facebook!