Fitgirl Friday: Diesna Loomans

Het is hot, hot, hot buiten en de Fitgirl van vandaag maakt het daar niet beter op. Onze welgemeende excuses alvast. Vandaag staat ‘professioneel’ Fitgirl Diesna Loomans in de spotlights van Fitgirl Friday!

Interview met Diesna Loomans

Diesna is 30 en heeft een gezinnetje, waar velen jaloers op zouden zijn. Ze hebben één kindje, zien er goed en fit uit en zijn heel ondernemend. Zo is Diesna fitness coach, blogger én freelance stewardess!

Diesna Loomans1Druk leventje! Waarom doe je het jezelf aan om zoveel tijd in sporten te steken?
“Juist omdát ik zo’n druk leven hebt is het voor mij heel belangrijk dat ik er het meest optimale uit moet halen. Dit betekend heel veel plannen en veel aandacht besteden aan fit blijven. Daarnaast is mijn lichaam heel wat beweging gewend. Ik hou van bewegen en krijg er meer energie door, dus als ik bijvoorbeeld drie dagen niet train, voel ik mezelf moe en futloos worden.”

Je bent ook professioneel danseres geweest?
“Ja, ik heb tien jaar elk weekend dansoptredens gedaan, zowel als achtergrond danseres, als op grote feesten als gogodanseres. Ik had er mijn eigen bedrijfje voor opgericht en daar heb ik heel veel energie in gestopt. Elk weekend dansen met de meiden en soms zelfs in het buitenland. Het was een ontzettende leuk tijd met mooie ervaringen. Voor veel mensen optreden gaf mij echt een kick.”

Mis je het wel eens?
“Deze kick wel, maar mijn verdere beweging haal ik wel uit mijn trainingen nu. Zo heel af en toe heb ik nog wel eens zin om het podium op te gaan, maar ik ben nu 30 en de meeste meiden zijn toch wel zo rond de 20.. daarbij ben ik gewoon ontzettend druk met mijn nieuwe passie!”

Verder ben je ook model. Doe je vaak modellenwerk?
“Ik doe wel eens wat klusjes, net zoals mijn vriend en mijn dochter, we doen ook dingetjes als gezin. We staan ingeschreven bij een goed modellenbureau en daar rollen wel eens leuke dingetjes uit. Wel zal ik meer de fitness kant op willen met mijn shoots, iets wat aansluit bij mijn fitness is natuurlijk het leukste modellenwerk om te doen. “

Hoe krijg je dit ooit allemaal voor elkaar gebokst, met ook nog eens een kindje?
“Ik plan! En ja, soms komt er even iets tussendoor en dan blijf ik de rest van de week achter ales aan rennen. Dan moet ik dus weer opnieuw plannen. Rust en feestjes plan ik ook in, anders kom ik er niet aan toe of ben ik vergeten er tijd voor te maken en kom ik het laatste uurtje van het feestje binnen rennen. Alles wat ik doe is freelance, dus ik plan alles zelf in. Ik heb de afgelopen jaren heel goed geleerd te plannen, door mijn fouten. Ik nam vaak veel te veel hooi op mijn vork. Wat ik nu doe, doe ik goed en anders maar niet :-). Tevens is mijn mannetje mijn backup, alleen al dat je dat weet dat scheelt een hoop stress!”

Oké, en hoe ziet je trainingsschema er ongeveer uit?
“Ik train ongeveer vier keer per week. Meestal drie keer krachttraining en één keer iets anders. Op dit moment doe ik er bijvoorbeeld een cursus circusfitness bij. Dit maakt mijn spieren weer even ‘wakker’ op een andere manier. Ik train altijd mijn benen en billen, dit is namelijk het meest nodig, de rest van mijn lichaam gaat eigenlijk automatisch mee, maar mijn billen hebben veel aandacht nodig. Ik moet hierbij altijd wel een beetje oppassen met te zware gewichten, ik krijg snel last van mijn rug, omdat die door het dansen heel erg lenig en hol is.”

Diesna Loomans3Waar ben je het meest trots op van je lichaam?
“Mijn buik :-). Ik heb altijd al een platte buik gehad, maar door het trainen ging je echt blokjes zien, vooral als ik even heel goed op de voeding let. Ik krijg er altijd onwijs veel complimentjes voor en dat vind ik heel lief, want eigenlijk is het ook wel gewoon een gelukje denk ik.”

Ben je nog op vakantie geweest?
“Wij zijn met ons gezinnetje twee weekjes naar een camping in Spanje geweest, aan het strand. Super leuk, je kunt namelijk het hele stand gebruiken elke ochtend! Tevens was er op de camping een leuk sportparkje. Maar ik moet eerlijk zeggen, ik ben maar drie keer gaan sporten. Het voelde wel heel lekker, maar samen met mijn gezinnetje ontwaken in de tent met een heerlijk ontbijtje, is nog net even iets lekkerder :-). Vakantie is vakantie!”

Je zegt, ik plan hier een daar ook feestjes. Vertel!
“Ik ben niet echt van het uitgaan, wij zitten vaak lekker filmpjes te kijken. Maar in de zomer ga naar zo veel mogelijk festivals! Ik loop er niet de hele dag rond, maar ik vind de eindshows helemaal het einde! Dit jaar ben ik voor het eerst naar Tomorrowland geweest. Dit was echt inmens! Als ik nu nog de filmpjes terug zie krijg ik weer kippelvel, ik ben heel dankbaar dat ik zulke mooie dingen mag meemaken in mijn leven. De eindshow van Dance Valley was ook echt een mega knaller dit jaar! Op festivals krijg ik ook altijd bizar veel complimenten over mijn lichaam en ik praat met heel erg veel meiden over trainen en voeding, het is dus eigenlijk ook meteen een beetje netwerken haha.”

Onze lezers die pas vader zijn of vader gaan worden, willen ook wel zo’n strakke vriendin/vrouw na de bevalling. Wat is dé gouden tip?
“De gouden tip om fit te blijven is voor net bevallen vrouwen, zoek een sport die je leuk vind en ga deze minimaal twee per week doen. Twee keer een uurtje moet echt in te plannen zijn. Doe het desnoods om 17:00 tot 18:00 en laat je man lekker koken! En dan wel gezond! Eet alles volkoren, zilvervliesrijst, broccoli, zoete aardappel, kipfilet en havermout zijn mijn beste producten! En stop absoluut meteen met: wijn, sapjes, frisdrank en koekjes!”

Koken?? Haha oké! Nou Diesna, thanks en we zien je deze week op onze fitgirlfriday-Snapchat!