Fitgirl Friday: Rachelle Van Koningsbruggen

Ladies

Wat hebben we toch veel leuke chicks in Nederland! Leuk om te zien dat er zoveel zo lekker bezig zijn en een goed voorbeeld daarvan is de fitgirl van vandaag: Rachelle! In sportschool gaat ze hard en op Instagram minstens zo hard. Een Fitgirl waar je mond van open valt. Hoogtijd om haar te interviewen dus..

Interview met Fitgirl Rachelle

Natuurlijk beginnen we met een korte inleiding, voor degene die Rachelle nog niet kennen. Ze is 30 jaar en woont in Rotterdam samen met haar vriend Clyde, waar ze al bijna zeven jaar mee is. “Ik ben 7 jaar geleden afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool met als studie International Businessmanagement. Ik ben denk ik wel een sociaal persoon, kan makkelijk praten met mensen en vind dat ook gezellig. Ik hou veel van uitgaan; uiteten, discotheek of bioscoop, maar nu ik druk ben met mijn fitnesswedstrijden is dat allemaal op een laag pitje. Verder kan ik in sommige dingen wel een meisje meisje zijn; ik draag graag jurkjes en hakken tijdens het uitgaan, laat elke 10 dagen mn nagels doen maar wat betreft haar en make-up ben ik niet echt een meisje meisje haha.”

Rachelle Vank Manify1Hoe is het allemaal begonnen?
“Ik sport al vanaf jongs af aan en heb dan ook veel sporten beoefend, zoals zwemmen, voetbal, karate, turnen, ballet. Elke dag had ik wel één of twee sporten die ik ging beoefenen. Toen ik eenmaal naar de middelbare school ging werd dit minder, omdat ik toen interesse kreeg in andere dingen, maar na een jaar of vier begon het toch weer te kriebelen. Toen ben ik begonnen met fitness. Dit doe ik nu al 14 jaar, wel met een ‘pauze’ van twee jaar van mn 16e tot mn 18e, maar sindsdien train ik al consequent minimaal vier à vijf dagen in de week. Afgewisseld ook met zwemmen, yoga, mountainbiken en hardlopen!”

Je gaat heel lekker op Instagram, maar heb je ook de ambitie om een eigen blog of vlog te starten?
“Hihi nee, ik vind het wel leuk om af en toe een kort filmpje maken voor Instagram, maar om dit echt goed te doen voor bijvoorbeeld YouTube, moet je er wel veel tijd in steken en iemand hebben die het allemaal voor je filmt.”

Je bent IFBB Bikini Athlete, wat houdt dat precies in?
“Ik doe nu sinds een jaar bikini fitness wedstrijden. Dat zijn wedstrijden waarin je, kort samengevat in een line-up van meiden uit jouw lengteklasse, wordt beoordeeld op de symmetrie van je lichaam, je spierkwaliteit, je houding en uitstraling. Hier gaat een lang trainingstraject aan vooraf en ook moet je je houden aan bepaalde voedingsschema’s om zo een mooie spierkwaliteit te krijgen en een lager vetpercentage. Na dit lange traject kan komt alles aan op één dag waar je in je mooiste glitter bikini ‘shined’ op het podium en hoopt zo in de smaak van de jury te vallen. Deze dag wordt vaak gevolgd door heel veel chocola eten hahaha.”

Wat maakt jou anders dan andere Fitgirls?
“Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik per se uniek ben als fitgirl, haha. Er zijn op het moment zo veel meiden bewust bezig met voeding en hun lichaam en dat vind ik alleen maar goed. Toen ik tien jaar geleden soms geen tijd had voor vriendinnen, omdat ik ging trainen begreep niemand dat en vonden mijn vriendinnen het maar raar. Nu begrijpt bijna iedereen het of ik plan een gezellige traindate in met vriendinnen en gaan we samen trainen.”

Wat is jouw ultieme manier om gezond/sterk/fit te blijven?
“Ik denk dat gezonde voeding erg belangrijk is, maar het is ook erg belangrijk om lekker te eten. Ik probeer veel te ‘spelen’ met kruiden en combinaties om zo toch gezonde, maar ook lekkere voeding binnen te krijgen. Anders is het ook zo saai. Uiteraard las ik ook wel een cheatmeal of twee in de week in, anders houd ik het niet vol haha. Ik houd te veel van chocola en andere zoetigheden. 
Wat me ook sterk houd is veel trainen en dingen doen die ik leuk vindt. Ik ben sinds een paar maanden begonnen kickboksen. Dat is echt helemaal geweldig. Ik ga met lood in mn schoenen naar de les, omdat ik weet dat het zo zwaar is, maar als ik eenmaal bezig ben en klaar ben voel ik me heerlijk! “

Wat vind je het leukste aan wat je tot nu toe bereikt hebt?
“Bij m’n eerste bikini fitness wedstrijd ben ik eerste geworden, dat vond ik wel echt een toffe prestatie. En uiteraard dat ik ben gevraagd om ambassadeur te worden van Body Engineers. Dat zijn me daarvoor hebben gevraagd, vind ik echt een eer. Als ik geen ‘fitgirl’ zou zijn geweest dan, zou dit nooit op mijn pad zijn gekomen, dus dit heb ik echt aan de sport te danken.” 

Waar ben je het meeste trots op van je lichaam?
“Mijn abs.”

Hoe zie jij je toekomst voor je?
“In de toekomst wil ik zeker doorgaan met wedstrijden, maar na dit seizoen ga ik wel even goed genieten van zomer. Mijn ideale vakantie bestaat uit zon, zee, strand, uiteten gaan, maar ook elke dag keihard trainen. Verder hoop ik te groeien in volgers op Instagram en Snapchat en hoop ik via social media mensen kan motiveren ook te gaan sporten en gezond te eten.”

Wat heb je allemaal voor de zomer op de planning staan dan?
“Ik ga vooral veel genieten van mijn familie en vrienden. Door mijn fitnesswedstrijden heb ik veel etentjes moeten laten schieten, daar ga ik nu volop van genieten. Ook heb ik een aantal leuke vakantie’s gepland staan; Ibiza met mijn vriend en een groepje vrienden, een trouwerij in Italië en waarschijnlijk gaan we ook naar Las Vegas. “

Dat klinkt goed, geniet er van en veel succes verder! 

Total
1
Share