Fitgirl Friday: Anne-Marie Man

Ladies

De laatste Fitgirl Friday van 2016, dat wil zeggen: uitpakken! Niet dat we haar letterlijk gaan uitpakken. Nou ja, een beetje dan. Shit, hm.. Je snapt wat ik bedoel! Of niet? Oké, in beide gevallen lees maar gewoon lekker verders..

Annemarie Fitgirl Manify6

Interview met Anne

Stelt u voor.
“Hai maak kennis met mij, Anne-Marie Man, maar eigenlijk luister ik beter naar Anne, Ann of Annie. Ik ben geboren en getogen in Amstelveen, alweer 33 jaar jong, single als een nummer 1 hit en werk sinds 4 jaar als Personal Trainer en Health/Lifestyle coach. Ik heb eigenlijk twee kanten die mij het beste omschrijven: aan de ene kant ben ik heel gepassioneerd, gedreven, serieus en gefocust op mijn werk en de dingen die ik doe en waar ik voor sta. Bij mij gaat dit alleen nooit zonder een geintje, heel wat zelfspot een gezonde dosis lachen en hier en daar een dansje. Ik denk dat ik best een energiebommetje ben, wat ook haast niet anders kan met mijn werk. Ik kan daar dan ook veel in kwijt en het werkt vaak aanstekelijk. Een uitdaging aangaan of me ergens in vastbijten is iets wat er van jongs af aan al in zit. Dus waar ik aan één kant m’n nageltjes lak en niet genoeg mooie gymleggings kan hebben, ben ik vaak ook gewoon een halve vent, stoom ik behoorlijk door en maak ik als one of the boys grappen… Ik neem mezelf heel serieus in m’n werk, maar mezelf nooit té.”

Als personal trainer moet je haast wel leven voor de sport! Waar komt deze ambitie vandaan?
“Dat klopt! Het klinkt haast afgezaagd, zo’n quote uit een fitnessboekje of een gemiddelde IG-page, maar mijn werk is veel meer dan mijn werk. Het is voortgekomen uit een passie en een journey die ik zelf ben aangegaan en heel lekker op ging en ga. Voor een groot deel van m’n leven was ik echt niet zo’n bewuste ‘fitgirl’. Ik ben wel altijd actief geweest en trainen was al lange tijd een geïntegreerd onderdeel van m’n leven, maar een lange tijd heb ik gedacht dat mode m’n passie en levensdoel was. Dit voelde na twee studies, meerdere stages en een onsuccesvolle 1e job nog steeds zo leeg en niet constructief aan. Ik bleef maar denken: als de wereld nu in crisis komt of half (of heel, who knows) vergaat, dan kan mijn job (als merchandiser) echt als eerste gemist worden. Ik ben ermee gekapt, op reis ben gegaan en een nieuwe carrière als PT eigenlijk als vanzelf aan me begon te groeien. 

Ik heb een groot gedeelte van mijn reis in Australië doorgebracht. De mensen zijn daar zo sports minded, integreren trainen en een healthy lifestyle zo easy in hun leven, het werkte echt aanstekelijk. 

Ik krijg er nog steeds een kick van om mensen in hun volle potentie te zetten via een healthy lifestyle. Het is zo tof om daar een onderdeel van te kunnen zijn en ook veel meer fullfilling dan de ultieme pasvorm voor een longsleeve creëren.”

Wat is jouw meest ideale manier of fit te blijven?
“Dit vind ik heel moeilijk om te antwoorden, want ik denk niet dat die er is. En wat is fit nou eigenlijk? De meest ideale manier is natuurlijk als je er niks voor hoeft te doen en alles kunt eten wat je wilt… haha, nee geintje! Ik vind het oprecht heerlijk om keihard te trainen voor m’n doelen, maar fijn is het wel als er genoeg ruimte voor is in m’n dag. Dat ik ernaast lekker kan werken, sociale dingen kan doen en nog wat progressie heb ook. Goede voeding is sowieso altijd de basis en dat kost me niet veel moeite, maar fit is voor mij een alomvattend begrip. Ik zag er een tijdje geleden ook heel fit uit, maar voelde me dat zeker niet. Veel stress, te veel werken, te weinig sociale leukigheden, onvoldoende slaap en heel wat hoofdbrekens maakte me zeker niet ‘allround fit’. Het had z’n weerslag op m’n hele functioneren, m’n plezier in trainen en werken, m’n progressie en ja ook zeker m’n uiterlijke fitheid (opgeblazen, slechte huid, wallen). Fit betekend voor iedereen wat anders. Fit is voor mij denk ik dus balans (twee hippe woorden in één zin ‘fit’ en ‘balans’) en er is geen ideale manier om dit te vinden. Ik zoek het iedere dag weer: gezond eten, maar ook lekker eten, genoeg slapen, mediteren, veel lachen, lekker trainen, maar ook lekker niks doen, socializen met m’n vrienden, met plezier werken en af en toe onverantwoordelijk gek doen.”

Waarom besloot je je sportprestaties online te gaan delen?
“Ik heb bijna vier jaar in Sydney gewoond en het klimaat om daar PT te zijn was echt ideaal. Ik had vrijwel geen zelfpromotie nodig om aan m’n klanten te komen: mensen vinden het daar heel normaal om een trainer te hebben en daar flink voor te betalen. Eenmaal terug in Nederland merkte ik dat de houding tegenover trainers heel anders was en is (hoewel ik denk dat het al wel veranderd is de laatste paar jaar). De meerwaarde wordt er vaak nog niet van ingezien en de kosten worden nog vaak afgezet tegen de hoeveelheid boodschappen die je ervan kunt doen. Ik had al een IG-account, maar deed er niet zoveel mee en bedacht me dat het een makkelijk kanaal zou zijn om mezelf op de kaart te zetten en te onderscheiden als trainer. Zodoende. Ik geloof dat het de goede kant op gaat.”

Mis je het wel eens, in het buitenland wonen?
“Ja en nee. Ik mis het klimaat en de ‘makkelijke’ manier van leven best wel eens. ‘s Ochtends met m’n hond naar m’n werk, daar in de ‘openfront gym’ m’n klanten trainen, rond de middag wat eten in een cafeetje, met hond even het strand op, duikje, nog even werken en ‘s avonds wat eten van de BBQ, heerlijk. 

Ik ben daar helaas wel weggegaan vanwege de break-up met mijn ex, dus de laatste paar maanden waren in de basis niet heel erg vakantie-achtig meer en dat mis ik niet. Bovendien ben ik Nederland en Nederlanders ook wel weer erg gaan waarderen sinds mijn terugkomst. M’n werk was hier gelijk weer leuk, m’n vrienden warm en het klimaat heel zo er nog niet, dus ik zit hier weer prima. Dat ik nooit meer terugga of überhaupt weg ga is daarentegen niet gezegd.”

Wat zie je zelf als je beste ‘assets’? Je buik, armen, billen etc..?
“Oeh, lastige vraag. Je kunt gerust zeggen dat ik een behoorlijk tevreden dame ben. Mijn hele lichaam heeft altijd erg goed gereageerd op training en er is nooit iets geweest dat ‘achterbleef’ ofzo. Nu train ik zelf ook niet echt voor het ontwikkelen van één specifiek lichaamsdeel. Ik train vooral voor fun en performance, m’n lichaam heeft zich daar naar geshaped en dat vind ik nog het mooiste. 

Anderen hebben het altijd over m’n schouders, rug en armen. Ik hoef daar echt heel weinig voor te doen, twee pull ups en bam daar zijn m’n armen en ‘lats’ weer. M’n buik is altijd wel redelijk strak geweest en laat met regelmaat een aantal blokjes zien, stiekem ook wel leuk. Maar ik weet wel zeker dat door anderen m’n billen echt als grootste asset worden gezien. Ik was me daar nooit zo bewust van, ook die zijn gewoon gevormd naar de trainingen die ik deed en doe. Maar toen ik wel heel vaak begon te horen dat m’n billen wel heel rond, gespierd en strak zijn, ging er wel een klein intern lampje branden. Nu ben ik me er meer bewust van en ben ook erg blij met m’n ronde vriendinnen, ze geven me lekkere vrouwelijke rondingen en geven me ook nog eens lekker veel kracht tijdens trainingen!”

Hoe hoop je jezelf over een aantal jaar te zien?
“Je zit wel in de moeilijke vragen zeg! Ik kijk eerlijk gezegd niet al te ver vooruit. Ik heb nu al een aantal keer meegemaakt dat m’n leven er in korte tijd totaal anders uitzag dan verwacht. Helemaal niet erg trouwens, maar het leven loopt ook een beetje zoals het loopt. Dat betekent niet dat ik helemaal niet plan. Maar als je dat doet met passie, hulp en inzet dan vindt het z’n weg wel. Ik zie mezelf nog steeds als trainer, wel met een uitbouw naar bepaalde specialisaties (op het vlak van zwangerschapstraining, er liggen wat toffe plannen op de plank). Maar misschien ook meer functionerend als trainer van trainers en meer ontwikkeld op het coaching-vlak. Want trainen is één ding, iemand constructief lekkerder in het leven zetten, omvat veel meer dan trainen en gezond eten.”

Dus er staan niks op je bucket list?
“Ik heb er niet echt een nee! Soms valt er in één keer iets leuks in die bucket, mooi meegenomen. Als ik dan toch wat moet zeggen, reizen in Zuid Amerika, die gaat zeker over niet al te lang in dat emmertje vallen!”

Cool! Ga ervan genieten en een fijn 2017 😉

tags:
Total
18
Share