Festival Essentials 2016

CREDITS: By The Creek
Fashion

We zitten midden in het festivalseizoen. Elke weekend zijn er in Nederland (en buitenland) honderden festivals van klein naar groot, waar wij onze moves laten spreken. Dames staan uren voor de spiegel en zien er daarna (eerlijk is eerlijk) allemaal prachtig uit. Iedereen is mooi op festivals. Maar iedereen ziet er ook wel een beetje hetzelfde uit. Dat is niet erg, we zijn nou eenmaal kuddedieren. Als je volledig je eigen stijl hebt / denkt te hebben, dan is dit artikel overbodig voor je, maar iedereen baseert z’n stijl toch op die van anderen en de huidige mode. Je pikt de mooiste dingen er uit en past het toe op jezelf. Zo gaat dat, vaak onbewust. In dit artikel vind je dé essentials voor het festivalseizoen van 2016. Doe er mee wat je wilt!

Festival kledingtrends 2016

Waar de dames zich vorig jaar uitdosten met goud- en zilverkleurige plaktattoo’s, gaan ze dit jaar voor 90’s tribal-tatoo-achtige nekbandjes. Prima, wij heren houden het wat rustiger, maar met alleen een korte broek en een shirt met drie verdwaalde palmbomen, kom je er ook niet mee.

Zwarte cap

Het kan je haast niet ontgaan zijn, maar je hebt haast geen bestaansrecht als je geen zwart petje achterstevoren op je hoofd hebt. En dan natuurlijk het liefst met grote witte geborduurde letters van iets dat je cool vindt. Bijvoorbeeld Manify ;-).

Zonnebril

Je gaat niet naar een festival zonder zonnebril. Je gaat er natuurlijk vanuit dat het lekker weer is en mocht dat niet zo zijn, dan doe je toch net alsof? Tenminste als je de zonnebril daadwerkelijk voor de zon gebruikt en niet om de helft van je gezicht te verbergen.

Iedereen is vrij in z’n keuze, maar de pilotenbril is het toch niet echt deze zomer. Maar Ray-Ban heeft natuurlijk wel wat anders voor je klaar staan. Ga voor een Clubmaster, Clubround, Round of Wayfarer-model. Feeling adventurous? Kies dan een bril van een heel ander merk en ga voor spiegelglazen.

Foto: By the Creek Festival 2016

Ripped Jeans

Ondanks dat kapotte denim enorm hip is, is het toch een all time essential. Al loop je anno 2016 haast voorschut, als je een strakke zwarte spijkerbroek draagt en de knieën zijn er niet uitgeknipt. Gelukkig zijn we baas over ons eigen verhaal, dus doe lekker waar je zelf zin in hebt. Maar onthoud: ripped jeans, fucking nice!

Een goed basic shirt

Het is misschien iets persoonlijks, maar ik ben totaal niet van de vrolijke ananas, palmboom en anker-patroontjes op je t-shirt. En dan zeker ook een zakje op je borst. Die combinatie is leuk, als je 18 bent en het 2014 is. Beter kies je voor een stijlvol effen basic shirt. Welke kleur je maar wilt. Ga niet voor zo’n lange jurk, maar wat langer is wel nice. Los, wat strakker, brede hals, strakke hals, allemaal prima, maar geen diepe V. Saai? Hang een veer in je oor dan.

Foto: By the Creek Festival 2016

Sokken

Oké, ten eerste: hoe en welke sokken je draagt, is belangrijker dan je denkt. Nu moet je even goed opletten, want het kan verwarrend zijn. In combinatie met een short of lange broek, kies je voor helemaal geen sokken (of van die vrouwendingen, die je helemaal niet ziet) óf voor sportsokken. In gevalletje twee: trek ze goed op. Een gevalletje no go: korte sokken. Ziet er niet uit heren. Draag je een lange broek, rol ‘m dan op! Draag je een driekwartbroek? Ga direct in de douche op een plastic stoeltje zitten huilen. Schaam je!

Hoed

En als je de ballen hebt om een hoed te dragen, dan maakt het ook niet meer uit waar je voor gaat. Veiligste en hipste keuzes: bucket hats of een fedora hoed. Vrij leipe keuze: de Arbaham Licoln. Niet doen: rieten hoedje met ‘Aperol Spritz’ er op.

Foto’s: By the Creek Festival 2016

Oordopjes

Niet echt fashion, maar wel essentieel. We leven in een wereld, waar een vrij bijzonder fenomeen zich voordoet: we gaan naar festivals waar de muziek zo hard staat, dat je gehoorbescherming moet dragen wil je niet doof worden. Vroeger dacht je altijd, ‘Mam, yeah shut up, ik wordt niet doof.’ Nu denk je, hmm misschien had ze toch wel een punt. Draag oordopjes, het liefst op maat gemaakt, dan kan je dat moppie dat je probeert te versieren ook gewoon verstaan.

Foto: By the Creek Festival 2016

Menu
Total
0
Share