Zo combineer je een ‘sports jacket’

CREDITS: Benjamin Rascoe | Unsplash

Een date, hapje eten of een informele afspraak. Dé ideale gelegenheden om een sportieve colbert te dragen. Geen uitstraling van een gladjakker die er altijd gelikt bij loopt of van een suffe gozer die in z’n trainingspak woont. Het laat zien dat je wel degelijk bezig bent met je outfit maar niet over the top gaat. Dat is de reden waarom iedere man dit item in z’n kast moet hebben.

Zo draag je een sportief colbert op een spijkerbroek

Dit item zorgt dus voor een nette maar informele look. Het lijkt een simpel jasje die je overal bij aan kunt trekken, maar het is lastig om deze outfit écht te rocken. Daarom hebben we aantal tips hoe je dit jasje kunt dragen op een spijkerbroek.

Jeans

Deze sportieve versie van een colbert moet je goed combineren. Jeans zorgen voor de informele uitstraling. Niet elke spijkerbroek is geschikt voor deze outfit. Dus geen broek waarbij het lijkt alsof ‘ie net onder de grasmaaier vandaan komt. Ook geen hobbezak waar je met twee man in past. Zorg dus dat je broek een goede pasvorm heeft en clean is.

Sports jacket

Het sportieve colbertje is de key van deze outfit. Let dus goed op dat je geen colbert kiest die bij een suit hoort, dat kan écht niet op een spijkerbroek. Daarnaast is pasvorm belangrijk. Kies geen jasje waarin het lijkt alsof je een klein kind bent in je vaders kleren, je snapt het wel.

Naast de pasvorm is de kleur van groot belang. Zorg voor een groot kleurencontrast met je broek. Nee, geen paars of geel maar kies bijvoorbeeld een lichtbruin jasje bij een donkere broek. Als laatste maken de details het jasje af. Zakken aan de voorkant of pads op je ellebogen zijn dus zeker een aanrader en maken de look pas écht.

Colbert
Foto: Benjamin Rascoe

Accessoires

Om nou niks onder je sports jacket te dragen is ook zo wat. Ga voor een casual overhemd, je wil wel een beetje indruk maken op je date. Een stropdas kan geen kwaad, kies alleen geen flinke joekel waarmee je laat zien dat je de pief bent maar ga een smallere en sportievere versie. Draag hierover een vest of trui om een extra dimensie toe te voegen aan je outfit. Als het op schoenen aankomt zijn sneakers echt een no go. Kies ook niet voor van die gladde puntschoentjes. Ga juist voor een iets informelere schoen die toch netjes staat om bij je jeans te combineren.

Gelegenheden

Dit jasje kun je dragen op veel verschillende gelegenheden. Het is namelijk dé combinatie tussen een nette maar informele stijl. Voor je date wil je namelijk niet in pak komen, maar ook niet in je sweater op de stoep staan. De sports jacket met de juiste jeans is hier perfect voor. Daarnaast kan het je de ideale uitstraling geven op een zakelijke afspraak. Niet elke zakelijke afspraak is namelijk in pak, dit jasje geeft je hierbij een perfecte look om toch netjes maar informeel voor de dag te komen.