Hoe je de joggingbroek toch buitenshuis kan dragen

De vrijheid en comfort van het dragen van een joggingbroek begrijpen wij helemaal. Een aantal jaar geleden was het nog ondenkbaar om met je huisbroek buiten de deur te stappen. Nu is de jogger onderhand verandert in een draagbare buiten-mijn-huis broek geworden.

Hoe je joggingbroeken kan dragen, zonder dat het er slobby uitziet

De afgelopen jaren zijn ze steeds meer in het straatbeeld gekomen. Maar er zijn wel een paar regels als het aankomt op het dragen van zo’n van origine sportbroek. Ga nou niet voor zo’n vuile, oversized, grijze joggy over straat lopen. Dat is geen porum. Wanneer je de volgende keer een joggingbroek koopt, moet je op de volgende zaken letten zodat je er toch verzorgd uitziet:

joggingbroek, Hoe je de joggingbroek toch buitenshuis kan dragen

De pasvorm

Ik durf je te garanderen dat iedereen zo’n slobby joggingbroek thuis heeft liggen, wachtend op jou zodat jij languit op de bank kan liggen. Maar wanneer je een joggingbroek wil gaan dragen in plaats van een jeans is het not done om die ene luierbroek aan te doen. Je moet dan kijken dat de broek een mooie en goede pasvorm heeft. Wanneer je in de winkel loopt, zoek dan naar een ’tapereted fit‘. Dit houdt in dat het een normale pasvorm heeft voor een joggingbroek net boven de knie. Maar onder de knie is het netjes, strak om de onderbenen gewikkeld. Op die manier lijkt het alsof de joggers opzettelijk zijn gemaakt voor een casual middag op het terras.

De kleur

Het spreekt eigenlijk voor zich om de jogger in een subtiele, donkere kleur te houden. Zwart, khaki en navy zijn de beste en beter opgewassen tegen het matchen met andere kleren. Het dragen van een zwarte joggingbroek kan worden verward met een zwarte jeans, afhankelijk of je hebt gekozen voor een strakke band om de enkel zoals hierboven omschreven is.

Materiaal

Je zult waarschijnlijk weten welke materialen je leuk vindt als je ze ziet, maar meestal is fleece-materiaal een veilige optie. Dit materiaal biedt comfort, stretch en behouden hun vorm na het wassen. Nylon is een andere optie. Ze hebben de neiging om een iets glanzender materiaal te hebben met een gladder gevoel.

joggingbroek, Hoe je de joggingbroek toch buitenshuis kan dragen

Hoe combineer je de broek?

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je niets op deze broek kan dragen. Hij valt goed te combineren met andere items die jij normaal draagt op je chino’s of pantalons. De jogger kan namelijk ook dezelfde look hebben. Doordat de joggingbroeken in verschillende soorten komen, ben je in staat om zelf de keuze te maken die past bij jouw stijl: van classy tot streetwise.

Wanneer je goede collectie hebt aan schoenen, wordt de aandacht weggenomen van jouw zwarte joggingbroek. Ook vallen de sneakers meer op dan wanneer je deze iconische schoenen onder een spijkerbroek draagt. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de bovenkant. Als je voor een goed ontworpen shirt gaat, valt de jogger veel minder op. Wil je echt voor streetwear gaan, dan is een opvallende jogger met een effe shirt veel beter. Vul het aan met een lichte spijkerjack en je look is done.

Bron: Hollister