Streetwear-update: UNIQLO x KAWS

CREDITS: UNIQLO

Kunstenaars die de fashionwereld binnenvallen met toffe collabs. We gaan er goed op. En sinds vandaag hebben we er weer eentje.

KAWS dropt namelijk 7 september een nieuw kunstboek en UNIQLO heeft dat aangegrepen om een T-shirtcollectie te ontwerpen. Op de designs vind je de bekende personages van KAWS, de omslag van het nieuwe boek en het iconische XX-motief.

UNIQLO x KAWS

De gelimiteerde capsulecollectie viert het nieuwe Phaidon Contemporary Artist Series-boek. Naast T-shirts komen er ook twee sweaters naar de UNIQLO-winkels. Zo kun je de onderliggende humor, oneerbiedigheid en genegenheid van de kunstenaars KAWS uitdragen.

, Streetwear-update: <strong>UNIQLO x KAWS</strong>
Foto: UNIQLO

Winkels omgetoverd tot kunstgalerij

De items zijn unisex en komen in alle maten op de markt. Om de lancering extra schwung te geven worden de grootste UNIQLO-winkels gehuld in ontwerpen met de iconische karakters KAWS. Het is overigens niet de eerste keer dat de kunstenaar samenwerkt met het Japanse kledingmerk. Hij leverde ook ontwerpen aan voor het liefdadigheidsproject PEACE FOR ALL in 2022.

KAWS art book

Goed, de collectie is dus een verlengstuk van KAWS art book. Het boek is onderdeel van de serie Contemporary Artist Series van de boekenuitgever Phaidon. De serie staat te boek als een revolutie die de kijk op hedendaagse kunst heeft veranderd.

Het boek, dat ook in de kledingwinkels ligt, gaat over de toonbank voor vijf tientjes. De T-shirt voor €19,90 en de sweaters voor €34,90. Omcirkel dus 7 september in de agenda en check de site.

Source:
LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…