New Balance en Stone Island verrassen met 574 Legacy-sneakers

CREDITS: New Balance | Stone Island

Eerst een beetje teasen, toen radiostilte, daarna een paar uitgelekte beelden en vervolgens weer radiostilte.

Safe to say dat New Balance en Stone Island ons in volle spanning hebben laten wachten de afgelopen weken. Alsof ze het er om doen.

Extra verrassing tijdens release van New Balance x Stone Island 574 Legacy sneakers

Gelukkig is er nu eindelijk goed nieuws. Afgelopen week onthulde de twee merken namelijk de officiële informatie over de aankomende samenwerking, inclusief releasedatum en nog beter: een tweede kleurstelling. Eerder werden we al getrakteerd op de eerste beelden van de groene militaire kleurstelling, maar er komt ook een turquoise-blauwe tegenhanger van de 574 Legacy sneakers. Deze variant krijgt grijze buitenpanelen met een mosterdgele ripstop die eronder verschijnt.

New Balance en Stone Island duiken de archieven in

Beide kleurstellingen halen inspiratie uit de materiaalarchieven van Stone Island van 1987 tot 1989. Zo is de iconische ‘N’ van New Balance ontleend aan de elleboogpatch van een canvas blouson va de SS88-collectie, terwijl de nylon tong een ode brengt aan de korte parka van AW88/89. Het nubuck is volledig geïnspireerd op de schelpenjacks die tijdens dezelfde AW88/89 collectie werden uitgebracht. Daarmee bewijst Stone Island weer eens dat het ware archievenfreaks zijn. En, eerlijk is eerlijk, de stofontwikkeling van Massimo Osti tijdens die tijd was ook van een buitengewoon hoog niveau. Anno 2024 worden die stoffen dus weer in ere hersteld.

Alle details van de nieuwe samenwerking

De nieuwe samenwerking wordt op 12 juni officieel gelanceerd in geselecteerde Stone Island winkels. Sneakerliefhebbers in China mogen trouwens in hun handjes knijpen. Zij krijgen vroege toegang tot de schoenen via het officiële Stone Island WeChat store miniprogramma. Vanaf 14 juni worden de sneakers wereldwijd gereleased. Voor $140 haal je de nieuwe samenwerking in huis. Een koopje als je het ons vraagt. De heerlijke plaatjes hieronder beamen dat ook.

LEES OOK