New Balance geeft custom glove aan ‘MVP’ Shohei Ohtani

CREDITS: New Balance

Elke persoon met een beetje fashion sense loopt tegenwoordig rond op het schoeisel van New Balance.

Het is ondertussen zowat een ongeschreven regel dat je alleen met schoenen van New Balance aan mag komen op de vrijmibo.

New Balance niet alleen goed in schoenen

Afijn, het merk uit Boston is niet alleen verrekte goed in het produceren van schoenen hoor. Nee, nee, afgelopen maand kwamen ze namelijk ook met hele dikke handschoenen. En niet zomaar handschoenen om jou warm te houden tijdens de koude wintermaanden, maar om de gouden handen van Shohei Ohtani te bedekken tijdens zijn wedstrijden. De MVP van de MLB American League in 2023 en bovendien World Baseball Classic kampioen en MVP kreeg tijdens de thuisopener in het Angel Stadium de nieuwe ‘custom gloves’ in zijn handen. Alle details van de New Balance gloves zijn precies zoals Shohei Ohtani ze voor ogen had.

New Balance, <strong>New Balance</strong> geeft custom glove aan &#8216;MVP&#8217; Shohei Ohtani
Foto: New Balance

Samenwerking met meesters

Niet heel gek ook, want New Balance heeft voor deze custom gloves samengewerkt met ware vakmannen. Zo is Wilson Master Glove Craftsman, Shigeaki Aso opgetrommeld voor het project. Bovendien heeft New Balacne heeft beste materiaal gebruikt om de gloves helemaal topnotch te maken. De gloves van Ohtani zijn gebaseerd op de Made in Japan A2K handschoenen, met zogeheten Double Palm Construction, Tan Pro Stock Select Leather en geborduurde New Balance 574 cleats over de pols. Daarnaast zie je in het ontwerp de lange vingers heel goed terug, gebaseerd op de speciale handschoen voor een ‘outfielder’. Bovendien is er een bredere zak en een gesloten webontwerp die aansluiten op hetgeen een werper nodig heeft.

Ook Shohei Ohtani zeer te spreken over New Balance gloves

Daarnaast zijn er nog de waterbestendige en lichte Wilson SuperSkin materialen en een polsband die zorgt voor een betere werp. Bovendien wilde Shohei stijvere handschoenen, voor extra safety. Zodoende heeft New Balance hoge kwaliteit wol bij de duim en pink geplaatst en de palmvoering compleet gepersonaliseerd. Shohei Ohtani zelfs is er dan ook zeer te spreken over: “Ik gebruikte een prototype van de handschoen tijdens het World Baseball Classic-toernooi en het hielp me mijn droom te verwezenlijken om de wereldtitel mee naar huis te nemen naar Japan. De details op de handschoen zijn voor mij een manier om vrij te leven in het honkbal en plezier te hebben met het product.” Aldus de MVP van baseball.

New Balance, <strong>New Balance</strong> geeft custom glove aan &#8216;MVP&#8217; Shohei Ohtani
Foto: New Balance