Waarom elke man een maatpak zou moeten laten aanmeten!

Er komt een moment in je leven dat je een maatpak gaat aanschaffen. Althans, wij zijn ervan overtuigd dat elke man dit ooit in z’n leven gedaan moet hebben en eigenlijk vaker zou moeten doen. En dan kan je denken: ik draag vrijwel nooit een pak. Dat is juíst een goede reden om er een aan te schaffen, want des te specialer zijn de momenten dat je er een aantrekt. En dan kan hij maar beter naadloos passen. Daarnaast krijg je bij veel tailors de service dat als je wat afvalt of aankomt, het pak voor je vermaakt wordt.

We kunnen heel veel redenen gaan verzinnen om je te overtuigen van de voordelen van het hebben van een maatpak, maar eigenlijk is het simpel. Een maatpak is perfect op jouw lichaam én voorkeuren afgemeten. Je kan ‘m van begin tot eind zelf samenstellen en daarom is de kans vrijwel nihil dat je iemand in een vergelijkbaar pak zal tegenkomen. En dat is best cool!

Een pak aan laten meten

L’Atelier Tailoring

L’Atelier is begonnen in Amsterdam en heeft inmiddels ook een vestiging in Den Bosch geopend. Het is écht een winkel waar je, als je je eerste maatpak gaat aanschaffen, heen wil. En je zult zien dat je nooit meer anders wil. Er werken jonge, maar professionele gasten met een zeer goed gevoel voor stijl. Daarnaast hangt er een relaxte sfeer; je krijgt een lekker drankje aangeboden, je praat wat en dan moet het proces nog beginnen. Want een heel leuk onderdeel van een maatpak, is het samenstellen ervan.

Pascal Ummels, de oprichter van L’Atelier, draagt dan ook een sterke missie uit en wil elke klant wijzer én zekerder van zijn zaak de wereld in sturen. En wij kunnen garanderen dat deze missie geslaagd is!

, Waarom elke man een maatpak zou moeten laten aanmeten!

Bij L’Atelier benaderen ze maatwerk op een moderne manier. Ze adviseren je en zorgen er op een relaxte manier, zodat jij een mening weet te creëeren over wat je nou eigenlijk wil. Want zeg nou eerlijk: jij loopt die winkel ook niet binnen met in je hoofd een maatpak dat tot in details is uitgewerkt.

Keuzes

Omdat alles maatwerk is, kan je het pak volledig zelf samenstellen. En daarvoor krijg je best veel keuzes voorgeschoteld. Denk natuurlijk aan kleuren, texturen of patronen, maar ook de pasvorm, wat voor knopen en bijvoorbeeld de voering.

De kans is groot dat je het lastig vindt om te visualiseren hoe het eindresultaat er uit komt te zien, maar de professionals in de winkel hebben hier absoluut geen moeite mee. Zij helpen je dus met het maken van keuzes waar jij nog jaren blij mee gaat zijn.

, Waarom elke man een maatpak zou moeten laten aanmeten!

 

Kwaliteit

De kosten van je maatpak hangen natuurlijk met heel veel factoren samen, maar voornamelijk met de kwaliteit van de stof die je kiest. Een pak laat je niet dagelijks aanmeten, dus wij adviseren om het gelijk goed te doen en voor een stof te gaan die lang mooi blijft. Laat je een pak aanmeten dat in zowel de zomer als winter gedragen gaat worden, let dan naast de kleur, ook op de soort stof die je kiest. De tailors weten hier natuurlijk alles over te vertellen!

Daarnaast hoef je bij een op maat gemaakt pak niet bang te zijn dat je er uitscheurt, aangezien het perfect om je lichaam zit.

Prijs

Maatpakken hebben de reputatie heel duur te zijn, maar eigenlijk kan je het zo duur maken als je zelf wil. Voor dezelfde prijs als een fatsoenlijk confectiepak kan je bij L’Atelier bijvoorbeeld al een maatpak krijgen. Natuurlijk zijn de kosten volledig afhankelijk van je keuzes, maar vanaf €499 kan jij al de trotse eigenaar zijn van een volledig zelf samengesteld maatpak. En dat is niet verkeerd!

Aanmeten

Ga er vanuit dat het aanmeten wat tijd in beslag gaat nemen. Om een perfect maatpak te krijgen, zullen ze al je maten moeten hebben. De tailors doen dit dan ook zorgvuldig en je zal zien dat het resultaat de moeite waard is!

Maatpak dragen

Er bestaat nog altijd het stigma dat maatpakken bij succesvolle advocaten en oude mannen hoort, maar niets is minder waar. Bij L’Atelier werken ze dan ook onder het credo ‘We Are Not Your Fathers Taylor’ en dat merk je direct. De winkel is ondanks de vele stoffen totaal niet stoffig, maar juist heel mooi en eigenzinnig ingericht met hippe details. En ook het personeel geeft direct het goede voorbeeld door te laten zien dat er weinig stijf hoeft te zijn aan een maatpak.

Combineer de broek met een t-shirt en eventueel bretels. Draag het jasje op een spijkerbroek. Laat je nette schoenen in de kast en combineer het met een paartje sneakers. Why not? En als de gelegenheid zich voordoet, ga dan full swing en draag je volledige maatpak.

Wanneer je je pak gaat dragen heeft ook veel met de pasvorm te maken. Zijn dit wat meer casual gelegenheden, dan kan je voor een kortere broek gaan en bijvoorbeeld de zakken er op laten stikken. Op sommige formele gelegenheden hoef je hier al niet mee aan te komen zetten, al valt het tegenwoordig allemaal reuze mee natuurlijk.

, Waarom elke man een maatpak zou moeten laten aanmeten!

Tips

Ga je een pak laten aanmeten, let dan op de volgende tips.

  • Doe voorwerk. Als je volledig bleu binnenkomt en je mening nog moet vormen, is het proces lastiger en duurt het langer voordat je in je maatpak rondloopt. Maak daarom een mood board, met pakken die je tof vindt. Check zeker het Lookbook van L’Atelier voor dit jaar en Instagram om inspiratie op te doen!
    Oriënteer daarnaast wat de kosten zijn en wat jij voor je maatpak over hebt.
  • Trek de juiste schoenen aan. Met welke schoenen ga jij je maatpak voornamelijk dragen? Heb je ze al in huis? Trek ze vast aan, zodat de kledingmakers er rekening mee kunnen houden.
  • Neem de tijd. Een pak aan laten meten moet leuk zijn. Het geeft je een ultiem mannelijk gevoel en kost daarnaast aardig wat knaken. Geniet volledig van het hele proces en neem geen overhaaste keuzes. Een relaxte sfeer, zoals bij L’Atelier Tailoring is daarom écht gewenst!
  • Weet wat je in de kast hebt hangen. Natuurlijk is het verleidelijk om voor de makkelijke opties te gaan. Maar als je voor ‘gewoon donkerblauw’ gaat, dan is de kans groot dat je al iets vergelijkbaars in de kast hebt liggen. Zonde natuurlijk!
  • Sla niet door. Je krijgt enorm veel keuzes en het lijkt leuk om voor de meest uitbundige opties te gaan. Dat is leuk, mits je bijschnabbeld als clown. Anders kan je beter uitblinken in de details!
  • Weet wanneer je het pak gaat dragen. Ga je je nieuwe maatpak vooral dragen op bruiloften, tijdens je werk of ook op meer casual gelegenheden? Dit alles gaat de keuzes die je gaat maken beïnvloeden, dus weet dit al voordat je de winkel binnen stapt.
[powerkit_alert]Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met L’Atelier Tailoring.[/powerkit_alert]
LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…